Джем з терну без кісточок і яблук на зиму

Смачний джем – це прекрасний додаток до різноманітних млинців та інших десертів. Тому пропонуємо вам простий рецепт джему з терну і ягід.

Щоб приготувати такий джем треба взяти лишень три інгредієнти:

  • ягоди терну – 1 кг;
  • яблука невеликого розміру – 0,5 кг;
  • цукровий пісок – 1 кг або за смаком.

Якщо ви хочете отримати більше джему – збільшуйте кількість інгредієнтів в пропорційному співвідношенні.

 

Як приготувати джем з терну і яблук

Особливість цього джему пролягає в тому, що при варінні не треба додавати воду, оскільки з фруктів і так виділяється достатньо соку.

Переберіть сливи, заберіть сміття та помийте ягоди.

Джем з терну і яблук

Потім видаліть кісточки, складіть терен в якусь посудину, засипте половиною цукру, накрийте кришкою та лишіть на 12 годин.

Джем з терну і яблук

Тим часом візьміть яблука, приберіть з них зернятка, почистіть шкірку, поріжте яблучка на шматки. І також складіть їх в щось, засипте другою половиною цукру і теж лишіть на 12 годин.

Джем з терну і яблук

Потім треба перекласти всі яблука і терен в каструлю, а також вилити туди весь сік, який виділився з них.

Джем з терну і яблук

Поставте каструлю на вогонь та почніть варити на повільному вогні, постійно помішуючи. Попробуйте, якщо відчуєте, що джем виходить терпкуватим – додайте ще трохи цукру. Варити джем необхідно протягом години.

Джем з терну і яблук

Потім лишіть каструлю на вогні, та скориставшись блендером, перетворіть суміш в однорідну масу.

Джем з терну і яблук

Тушкуйте джем ще 2-3 хвилини.

Джем з терну і яблук

У вас вийде гарний яскравий джем, який треба зразу ж розлити по стерилізованим банкам. Будьте готові до того, що на ньому можуть з’являтися бульки і він буде дуже гарячим, тому завжди не забувайте про обережність.

Джем з терну і яблук

Коли банки вистигнуть (їх можна не тримати в теплі), переставте джем в шафу, льох або холодильник.

Джем з терну і яблук

Ми сподіваємося, що ці ласощі вам сподобаються і ви із задоволенням будете їсти їх самі та пригощати гостей.