Джем з сливи на зиму – як варити сливовий джем без кісточок в домашніх умовах.

У мене, як у багатьох господинь, які роблять завжди безліч різних домашніх заготовок на зиму в арсеналі є кілька рецептів приготування такої заготовки зі слив. Ароматний сливовий джем я заготовлюю про запас двома способами. Перший спосіб я вже описувала, тепер виставляю другий рецепт.

Про перший спосіб можна прочитати тут.

Як приготувати сливовий джем на зиму.

Слива угорка

Плоди потрібно перемити і прибрати з них кісточки.

Закінчивши підготовку фруктів, їх потрібно скласти в глибоку ємність придатну для варіння і прогрівати на маленькому вогні, поки плоди не стануть м’якими. Зазвичай, в цьому випадку, для розм’якшення вистачає 15 – 20 хв.

Отриману сливову масу викладаємо в глибоку ємність придатну для духовки. Це може бути сковорода, сотейник або щось інше наявне у Вас.

Додаємо мелену корицю (досить третини чайної ложки) і цукор (2 ст. лож.).

Посуд поміщаємо в нагріту до 150 градусів духовку і, залишивши дверцята духовки прочиненими, томимо нашу заготовку.

Кожні півгодини додаючи в неї 2 ст. ложки цукру. Не забувайте перед тим, як знову помістити в духовку – перемішати.

Загальна кількість цукру на цей рецепт джему береться з розрахунку: на один кілограм сливи від 200 до 250 грам.

Коли весь цукровий пісок ми вже поклали – джем з сливи вважається готовим.

Його потрібно перемістити в баночки і герметично закупорити.

В результаті при мінімальних витратах вийде корисна, смачна і ароматна заготовка з якої взимку можна приготувати багато різних солодких страв – десерти, начинки, киселі. Ну це все вже будете робити після того, як вдосталь наїстеся домашнього сливового джему просто зі свіжим хлібом. Смакота!