Джем з чорниці з журавлинним соком – смачний домашній рецепт.

Дуже смачний джем з чорниці виходить при додаванні журавлинного соку. Дізнатися як заготовити джем на зиму можна з рецепта нижче.

чорниця
Фото: Чорниця

Нижчеописаний рецепт наводиться в розрахунку: 3 кг чорниці, 3 склянки журавлини (можна замінити червоною смородиною), 3,9 кг цукру. Використання в рецепті журавлинного соку збагачує смакові якості продукту.

Приготування чорничного джему

Журавлину розминають дерев’яним товкачем або роздрібнюють міксером. Отриману масу на вогні доводять до кипіння, потім віджимають через марлеву серветку. У віджатий сік додають цукор і варять сироп. У киплячий сироп додають чорницю і продовжують варити протягом 40 хвилин. Під час варіння масу постійно помішують, намагаючись розтирати ягоди об стінки посуду. Готовий джем розкласти в банки, які необхідно залишити відкритими до повного охолодження і утворення захисної плівки. Потім закрити капроновою кришкою. Зберігати в темному місці.