Джем з абрикосів на зиму Ви можете зробити використовуючи цей легкий спосіб приготування, що не займає багато часу. Плюс цього рецепта – використання перестиглих плодів. Отже, і не зовсім хороші фрукти будуть перероблені і ніщо не пропаде.
Інгредієнти: Абрикоси, Цукор, Яблучний сік
Ну, що ж, починаємо і готуємо джем самі, в домашніх умовах. Для цього нам потрібні такі продукти:
- 1 кг. абрикосів;
- 1 стакан води або яблучного соку;
- 1 кг. цукру.
Приготування джему з абрикосів покроково:
З плодів видалити кісточки і пошкоджені місця.
Увага: це навіть добре, якщо абрикоси будуть перестиглі та пом’яті.
Тепер, потрібно залити їх водою / соком і варити 10 хвилин.
Додаємо цукор, перемішуємо і продовжуємо доварювати. Регулярно мішаємо до готовності. Джем виходить желеподібним і густим.
Гарячий абрикосовий джем відправляємо в банки.
Закриваємо пергаментним папером.
Джем з абрикосів добре зберігати у холодному місці. Він красивий і смачний і відмінно підходить для дріжджової або пісочної випічки або просто зі свіжою білою булкою / хлібом і ароматним, гарячим чаєм.