Джем із суниці п’ятихвилинка – швидкий рецепт приготування суничного джему в домашніх умовах на зиму

Джем «п’ятихвилинка»  – це одна з найпростіших зимових заготовок. Для її приготування потрібно мінімум часу, а смак виходить не гірший, ніж у джему, який варять годинами. Тому ми пропонуємо вам простий рецепт цієї заготовки, аби ви змогли зекономити час та приготувати дуже смачний суничний джем.

Щоб джем не пропав, в нього додають більше цукру ніж в той, який готують кілька годин. Наприклад, на 1 кілограм ягід в звичайному джемі кладуть 0,5 кілограма цукру. А в «п’ятихвилинці» необхідно брати мінімум кілограм на кілограм. Якщо любите солодке – можна взагалі взяти півтора кілограма цукру на кілограм ягід.

Перед початком приготування страви, суниці треба почистити від хвостиків і обережно помити. Слідкуйте, щоб під час миття ягоди не були пошкоджені.

Щоб помити суницю, візьміть каструлю, налийте в неї холодну воду, насипте ягоди. Почекайте кілька секунд та обережно дістаньте ягоди шумівкою або руками і відкиньте на друшляк, щоб вода стекла. Витягаючи ягоди не збовтуйте воду, аби не підіймати з дна сміття і пісок, що туди осіли.

Коли вода стече – перекладіть суницю в чисту каструлю, додайте цукор та добре перетріть ягоди. Для цього можете скористатися товкачем для картоплі або дерев’яною лопаткою.

Тепер можна ставити каструлю на вогонь, доводити до кипіння, а далі варити на маленькому вогні 5 хвилин. При цьому не забувайте знімати з поверхні піну. За 5 хвилин цукор розчиниться, а всі бактерії загинуть. Довше варити джем не треба.

Далі візьміть попередньо стерилізовані банки, покладіть в них гарячий джем, закатайте кришками, поставте догори дном і лишіть охолоджуватися.

Такий джем може зберігатися в прохолодному місці цілих 18 місяців.

А з цього відео ви зможете дізнатися ще про деякі нюанси приготування джему з суниці: