Диня в сиропі консервована на зиму з інжиром – смачна екзотика

Консервування дині з інжиром в цукровому сиропі – проста в приготуванні заготовка на зиму. Вона має високу харчову цінність і приємний смак. Як закрити на зиму таку незвичайну заготовку швидко, розповім в цьому простому рецепті з покроково зробленими фото.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • диня – 1 шт .;
  • інжир – 4 шт .;
  • цукор – 500 гр;
  • вода – 2 л;
  • лимонна кислота – 2 ч.л.

Як закатати диню в сиропі з інжиром

Зробити таку заготовку просто. Перш за все, беремо свіжий інжир і розрізаємо його на 4 частини. Якщо шкірка тонка і м’яка, її можна не зчищати.

Диня в сиропі з інжиром

Диню для рецепта необхідно вибрати щільну, зрілу, але не переспілу. Інакше при заливці сиропом вона розм’якне і перетвориться в кашу. І так, диню очищаємо, видаляємо насіння і нарізаємо великими брусками як на фото.

Диня в сиропі з інжиром

Наступний крок – потрібно приготувати сироп. Для цього, наливаємо в емальований посуд воду і ставимо на сильний вогонь.

Диня в сиропі з інжиром

Коли вода закипить, розчиняємо в ній цукор і лимонну кислоту. Прибираємо з вогню, охолоджуємо.

У підготовлені стерильні банки укладаємо шматочки дині, чергуючи їх з інжиром.

Диня в сиропі з інжиром

Кілька разів струшуємо, щоб вмістилося більше фруктів. Потім, заливаємо сиропом і ставимо стерилізувати на 10 хвилин.

Укутуємо і залишаємо в теплі на добу. Після закінчення цього часу дістаємо і прибираємо в холод.

Диня в сиропі з інжиром

Заготовлена на зиму диня з інжиром в цукровому сиропі додасть екзотики в повсякденність і відмінно доповнить святковий стіл. Заготівля добре зберігається в будь-якому прохолодному місці. Подається до столу як самостійне блюдо або з морозивом.