Консервування дині з інжиром в цукровому сиропі – проста в приготуванні заготовка на зиму. Вона має високу харчову цінність і приємний смак. Як закрити на зиму таку незвичайну заготовку швидко, розповім в цьому простому рецепті з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Вода, Диня, Інжир, Лимонна кислота, Цукор
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- диня – 1 шт .;
- інжир – 4 шт .;
- цукор – 500 гр;
- вода – 2 л;
- лимонна кислота – 2 ч.л.
Як закатати диню в сиропі з інжиром
Зробити таку заготовку просто. Перш за все, беремо свіжий інжир і розрізаємо його на 4 частини. Якщо шкірка тонка і м’яка, її можна не зчищати.
Диню для рецепта необхідно вибрати щільну, зрілу, але не переспілу. Інакше при заливці сиропом вона розм’якне і перетвориться в кашу. І так, диню очищаємо, видаляємо насіння і нарізаємо великими брусками як на фото.
Наступний крок – потрібно приготувати сироп. Для цього, наливаємо в емальований посуд воду і ставимо на сильний вогонь.
Коли вода закипить, розчиняємо в ній цукор і лимонну кислоту. Прибираємо з вогню, охолоджуємо.
У підготовлені стерильні банки укладаємо шматочки дині, чергуючи їх з інжиром.
Кілька разів струшуємо, щоб вмістилося більше фруктів. Потім, заливаємо сиропом і ставимо стерилізувати на 10 хвилин.
Укутуємо і залишаємо в теплі на добу. Після закінчення цього часу дістаємо і прибираємо в холод.
Заготовлена на зиму диня з інжиром в цукровому сиропі додасть екзотики в повсякденність і відмінно доповнить святковий стіл. Заготівля добре зберігається в будь-якому прохолодному місці. Подається до столу як самостійне блюдо або з морозивом.