Два способи заморозки абрикос на зиму

Абрикоси – це одні з найкорисніших плодів. Тому обов’язково вартує заморозити їх на зиму. Ми пропонуємо два найпростіших способи заморозки, якими зможе скористатися кожен.

Зміст

Заморожені половинки абрикос

Виберіть тверді абрикоси, які будуть добре відділятися від кісточки. Добре їх вимийте, висушіть на рушнику та відділіть кісточки, розрізаючи плоди на половинки. Далі візьміть деко, покладіть половинки так, щоб вони лежали шкіркою вниз. Поставте деко в морозильну камеру на 5-6 годин. Після цього можна перекладати їх в пакет та відправляти в морозильну камеру на постійне зберігання.

Поділяємо абрикоси на половинки
Поділяємо абрикоси на половинки

Використання

Такі абрикоси можна їсти замість цукерок або класти їх в пиріжки.

Абрикосове пюре

Такий спосіб добре використовувати в тих випадках,  коли у вас лишилися перестиглі плоди абрикос, які впали з дерева та пом’ялися або ті, у яких погано відділяється кісточка.

Абрикосова пюре
Абрикосова пюре

Абрикоси треба добре помити, почистити від шкірки, витягти кісточки і подрібнити в блендері до стану пюре. Далі таке пюре можна залити в  форми для льоду або контейнер. Коли пюре замерзне, його треба дістати з форм або контейнеру і скласти в пакети. Так заморозка займатиме менше місце, а посуд ви зможете використовувати для інших цілей.

Пюре в фігурних формочках
Пюре в фігурних формочках

Використання

Це пюре можна додавати в кашу малюкам або класти їх в різну випічку  у вигляді начинки.

І наостанок, відео про те, як зробити натуральне абрикосове морозиво: