Здавалося б, які секрети можуть бути у приготуванні полуничного варення? Адже, смак цієї заготовки знайом нам з дитинства. Але, все ж, є деякі рецепти, які здатні дивувати. Пропоную два простих, але унікальних рецепти приготування полуничного варення з Вікторії. Адже, сорт Вікторія любим багатьма та заслужено користується популярністю.
Інгредієнти: Горілка, Желатин, Лимонна кислота, Полуниця, Цукор
Варення з полуниці з «сюрпризом»
Ягоди “Вікторії” не великі, щільні і однакового розміру. Вони ідеальні, для приготування варення.
Промийте полуницю холодною водою і очистіть хвостики. Тільки не тримайте її задовго у воді. Пам’ятайте, що полуниця дуже швидко розкисає у воді і при варінні вона просто розповзеться.
Отже, швидко промийте ягоди, дайте їм гарненько стекти і складіть в глибоку каструлю. А тепер головний секрет – залийте полуницю горілкою, щоб вона повністю покрила ягоди, накрийте каструлю кришкою і залиште полуницю настоюватися 10-12 годин.
Після закінчення цього часу, злийте горілку, це буде прекрасна основа для приготування домашньої наливки чи ликеру. Тому, приготуйте для цього чисту пляшку з пробкою.
Полуницю пересипте цукром в співвідношенні 1:1 і перемішайте шляхом потрясування каструлі. Налийте до каструлі 100 грам води і поставте на самий тихий вогонь. Після закипання, полуничне варення почне сильно пінитися і цю пінку потрібно знімати.
Коли активне піноутворення закінчиться, розфасуйте гаряче варення по банках і закрийте їх щільними кришками.
Варення на горілці можна їсти і дітям. Весь алкоголь випарується при варінні, а самі ягідки будуть цілими і дивовижно ніжними.
Прозоре полуничне варення з Вікторії з желатином
Часто ми стикаємося з тим, що полуниця дає дуже багато соку і варення виходить дуже рідким. І уварювати довше не можна, бо ягоди переваряться і вийде полуничне повидло. Воно, звичайно теж смачне, але наша мета – приготувати смачне полуничне варення.
Для цього нам треба:
- 1 кг стиглої полуниці;
- 1 кг цукру;
- 60 гр. желатину;
- лимонна кислота (за смаком).
Вимийте полуницю і очистіть її від хвостиків.
Складіть ягоди в каструлю, пересипте цукром і струсіть кілька разів. Залиште ягоди на ніч, для того, щоб вони виділили сік.
Подивіться, чи достатньо в каструлі соку? Якщо соку менше, ніж на половину висоти ягід, долийте води і поставте каструлю на вогонь. Перемішуйте ягоди дуже акуратно, щоб не пом’яти їх зайвий раз. Коли варення закипить, зніміть піну і зробіть вогонь тихіше. Довго полуницю варити не можна, тому, через 5-7 хвилин заберіть каструлю з плити і дайте їй охолонути.
Відлийте в окрему мисочку стакан полуничного сиропу і розведіть желатин, відповідно до інструкції на упаковці.
Вилийте сироп з желатином назад в каструлю з варенням, додайте лимонну кислоту, і на дуже тихому вогні доведіть варення майже до кипіння. Але ні в якому разі не давайте йому закипіти. Від такої температури желатин може втратити свої властивості і все це буде даремно.
Розлийте поки ще рідке варення по невеликим стерильним баночкам і закрийте їх кришками.
І в першому випадку, і в цьому, варення бажано зберігати в прохолодному місці, далеко від нагрівальних приладів. Ці рецепти хоч і незвичайні, але прості – нічого складного в їх приготуванні немає.
Подивіться відео і спробуйте приготувати варення з полуниці з цілими ягодами своїми руками і за цим рецептом.