Цей рецепт мені дала бабуся і сказала: “Ось вийдеш заміж внучка, чоловіка свого годуй всім, а особливо цим лечо, ніколи від тебе не піде”. І дійсно, ми з чоловіком живемо вже 15 років, і він постійно просить мене робити це дуже смачне лечо за рецептом моєї бабусі. 😉
Інгредієнти: Болгарський перець, Кріп, Лавровий лист, Морква, Огірки, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник
Йому дуже подобається. Робимо на зиму по 25 банок і все з’їдаємо. Смак у салату просто чудовий, ніжний – за вуха не відтягнеш. Розповім як робити лечо з огірків в своєму рецепті з покроково відзнятими фото.
Інгредієнти розраховано на п’ять літрових банок:
- болгарський перець (солодкий) – 2 кг;
- помідори – 2 кг;
- огірки – 2 кг;
- морква – 1 кг;
- цибуля – 6 середніх головок;
- часник – 1 головку;
- кріп – 2 ст. ложки;
- лавровий лист – 4 шт .;
- оцет (70%) – 1,5 ст. ложки;
- сіль – 1 ст. ложку;
- цукор – 2 ст. ложки;
- олія рослинна – 1 склянка.
Для приготування лечо нам знадобиться ще таз для варіння овочів і сковорода для обсмажування.
Як приготувати лечо з огірків на зиму
Робити заготовку починаємо з того, що потрібно помити овочі в холодній воді.
Перець нарізаємо соломкою. У сковорідку наливаємо трохи олії, ставимо на газ. Викладаємо перець в сковорідку і смажимо 20 хвилин. Смажений перець перекладаємо в таз.
Помідори розрізаємо на чотири частини і кладемо в таз.
Ріжемо огірки кільцями і також перекладаємо в таз.
Моркву натираємо на крупній тертці. Смажимо разом з часником 20 хвилин. Викладаємо в таз.
Цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо, потім перекладаємо в таз.
Всі інгредієнти перемішуємо в тазу і ставимо на газ, починаємо варити.
Після закипання салату додаємо олію рослинну, кріп, лавровий лист, сіль, цукор і засікаємо час 60 хвилин.
Уже в кінці додаємо оцет. Незабувайте, помішувати лечо, щоб не пригоріло.
Лечо з огірків розкладаємо по стерилізованим банкам в гарячому вигляді і закочуємо. Банки перевертаємо і ставимо в прохолодне місце до ранку. Все салат готовий.
Ми для тривалого зберігання, банки відставляємо в льох. Термін зберігання 1-1,5 року. Взимку лечо швидко розходиться, особливо з відвареною картопелькою.
Якщо, ви плануєте їсти смачне лечо з огірків і перцю з помідорами відразу, тоді можна поставити в холодильник.