Що не кажіть, а абрикосове варення можуть правильно готувати лише наші мами й бабусі. Бо отримали його у спадок так само, як і старовинні рецепти борщу та вареників. Ніжні, пахучі й божественно солодкі абрикоси у пошані у кожній кухні. Цей фрукт росте у багатьох садах та має перевірену репутацію серед українців.
Спробуйте й ви зробити цей розкішний рецепт варення забрикосів, що не відрізняється складною формулою приготування у домашніх умовах.
Для початку плоди треба привести до ладу перед консервуванням. Очистіть їх від шкірки. Щоб її зняти було легше – залийте цілі абрикоси на 5 хвилин окропом.
Потім полузайте та повиймайте кісточки. Для цього рецепту потрібно 400 грамів очищених фруктів.
Після цього займіться заварюванням сиропу. Попередньо розчиніть 0,8 кг цукру у 1 склянці води.
Коли розчин закипить, додайте до нього підготовлені абрикоси. Перемішуючи дуже обережно, проваріть варення до того моменту, як сироп буде приємного медово-прозорого відтінку.
Зверніть увагу на те, що плоди у варенні мають цілісну форму. Щоб її не порушити, максимально акуратно перекладайте ще гарячі абрикоси у скляні простерилізовані банки.
Варення з абрикос – найбільше нам нагадує про спекотні літні дні. Це також гарний подарунок для ваших друзів чи найближчих родичів, адже воно неймовірно смачне, яскраве та корисне. Краще зберігати банки із десертом у прохолодному місці. Це може бути льох, підвал чи навіть холодильник.