Ікра з буряків і моркви – це проста і смачна заготовка. Пропонуємо вам рецепт, який не потребує навіть варіння овочів та стерилізації під час приготування. Завдяки цьому ви витратите мінімум часу і отримаєте дуже смачну страву.
Інгредієнти: Буряк, Запашний перець, Морква, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Хмелі-сунелі, Цибуля, Цукор, Чорний перець мелений
Для приготування вам необхідно взяти такі інгредієнти:
- 1 кілограм буряка;
- 1 кілограм моркви;
- 1 кілограм цибулі;
- 3 кілограма помідорів;
- 0,5 літра олії;
- 0,5 чайної ложки спеції хмелі-сунелі;
- 5-6 горошин запашного перцю;
- 1 чайну ложку суміші перців;
- 1 столову ложку оцту;
- сіль і цукор – за смаком.
Як зробити ікру з буряка на зиму вдома
Спочатку овочі треба помити, почистити та перекрутити через м’ясорубку. Отриману масу викладіть в каструлю і додайте олію. Після цього поставте ікру на маленький вогонь та варіть протягом 2-х годин. Постійно помішуйте суміш, аби вона не приставала до дна і стін.
За 15 хвилин до того, як закінчиться процес варіння, додайте в масу цукор, оцет, суміш перців, сіль, запашний перець і хмелі-сунелі.
Тим часом підготуйте банки і кришки. Банки треба стерилізувати, кришки – просто облити окропом. Складіть в них готову ікру, закатайте та закрийте рушником або ковдрою до повного вистигання.
З такої кількості інгредієнтів виходить 6 півлітрових банок.
Заготовку можна зберігати в льоху, підвалі і просто в холодильнику. Вона має дуже приємний, трохи пікантний смак і стане чудовим додатком до вашого зимового столу. А ще, її можна додавати в борщ, значно пришвидшуючи процес приготування.