Маринована цибуля – незвичайна заготовка на зиму. Замислюватися про неї починаєш в двох випадках: коли не знаєш, куди подіти велику кількість дрібного лука, або коли маринованої цибулі з томатно-огіркових заготовок явно не вистачає. Давайте спробуємо замаринувати дрібну цибулю на зиму з буряком, використовуючи цей рецепт з фото.
Інгредієнти: Буряк, Вода, Ріпчаста цибуля, Сіль, Цукор, Чорний перець горошком, Яблучний оцет
Як маринувати дрібну цибулю на зиму
Для цієї заготовки нам знадобиться 350-400 грам дрібної цибулі. У мене червоний сорт, але можете використовувати абсолютно будь-яку. Також, можна взяти і велику цибулю, але її перед маринуванням необхідно буде розрізати на кілька частин.
Отже, цибулю чистимо і миємо в прохолодній воді.
ПОРАДА: Щоб під час чищення цибулі не сльозились очі, ніж потрібно періодично змочувати під струменем холодної води.
Буряк. Його потрібно буде 50 грам. У мене зовсім маленький буряк. Нарізаємо його на довгі бруски товщиною не більше 6-7 міліметрів.
Займемося маринадом. У каструлю покладемо 2 чайні ложки солі, 2 столові ложки цукру і 7 горошин чорного перцю (можна трохи менше). Заллємо вміст 400 мілілітрами води і закип’ятимо.
У киплячий маринад відправляємо буряк і чекаємо чергового закипання.
Тепер додаємо цибулю. Варимо цибулю в маринаді рівно 5 хвилин. В результаті цибулинки стануть напівпрозорими.
Поки вариться цибуля, простерилізуємо банки. Цього обсягу цибулі вистачає баночки на 750 мілілітрів.
У чисту банку перекладаємо бланшовану цибулю, а зверху викладаємо буряк. Додаємо прямо в банку оцет. Я використовувала яблучний 6% оцет – 2 столові ложки.
Залишилося залити заготовку гарячим маринадом і закрити чистою кришкою.
Банки з дрібною маринованою цибулею слід укутати теплою ковдрою на добу, а потім зберігати в прохолодному місці.