Цибуля може бути не тільки інгредієнтом, а і цікавою основою для зимової заготовки. Саме такою є дрібна маринована цибуля, яку готують разом з перцем.
Інгредієнти: Болгарський перець, Оцет, Ріпчаста цибуля, Сіль
Для приготування необхідно взяти:
- ріпчаста цибуля (дрібні цибулини) – 0,5 кілограма;
- болгарський перець (краще червоний, але можна і зелений) – 2 штуки;
- оцет столовий – 1 стакан;
- сіль – за смаком.
Спочатку необхідно підготувати овочі. Цибулю треба почистити від шкірки, перець звільнити від плодоніжок, насіння і порізати на смужки вздовж.
Далі візьміть підсолену воду, покладіть в неї овочі та варіть 5 хвилин, а потім перекладіть їх в крижану воду. Для цього необхідно додати у воду кубики льоду.
Наступний етап – виріжте у цибулин серединки, а потім нафаршируйте їх смужками перцю.
До речі, воду, в якій ви бланшували овочі, ні в якому разі не можна виливати. Адже з неї ви будете варити маринад. Додайте в нього столовий оцет та закип’ятіть цю рідину.
Після цього візьміть посуд, складіть в нього цибулю з перцем, залийте гарячим маринадом та накрийте кришкою. Тепер треба почекати 24 години, щоб овочі замаринувалися.
Через добу злийте маринад, знову його закип’ятіть і охолодіть. Коли маринад буде лише трошки теплим – знову залийте ним цибулю та поставте в прохолодне місце, де овочі мають стояти ще місяць.
Така закуска є дуже смачною, гарною та цікавою. Для подачі її треба лише трошки скропити олією. Це може бути як соняшникова, так і оливкова олія. Вона точно сподобається вашим гостям і буде цікаво смакувати з різними стравами.