Домашнє журавлине варення – як варити варення з журавлини на зиму.

Підсніжниця, веснянка, вона ж журавлина – справжня скарбниця мікро і макроелементів, антоціанів, вітамінів, антиоксидантів, кислот. Здавна нею запасалися про запас, брали в далекі походи як безцінний цілющий засіб. Зараз розповім рецепт корисного і смачного домашнього варення з журавлини.

Рецепт журавлинної заготовки простий: мінімум інгредієнтів і максимум збережених в процесі приготування корисних речовин.

На кілограм стиглих ягід необхідно підготувати 250 мл холодної води і півтора кілограма цукру-піску.

Як варити варення з журавлини в домашніх умовах.

журавлина

Ягоди журавлини акуратно промийте, але попередньо переберіть їх, видаліть плодоніжки, сухі залишки квітів, травинки.

Пробланшуйте ягоди пару хвилин, щоб зберегти їх насичений червоний колір.

Журавлинну воду злийте в окремий посуд, з’єднайте її з цукром, зваріть сироп.

Висипте попередньо очищену журавлину в вируючий сироп і кип’ятіть хвилин 10 на сильному вогні, знімаючи в міру необхідності пінку,що утворюється.

Зменшіть вогонь і десять-двадцять хвилин потримайте варення в стані тихого кипіння.

Можна “приправити” сироп ванільним цукром.

Зварений десерт залиште охолоджуватися на ніч, щоб ягоди змогли насититися сиропом і після розфасовки зберегли форму.

Тільки після цього делікатес з журавлини потрібно розлити по банках.

Завдяки своєму безпрецедентно багатому складу, в який входить і природний консервант бензойна кислота, – зберігається це варення чудово аж до наступного сезону.

Знаючи як зварити журавлинне варення – у Вас всю зиму буде під рукою вітамінний десерт з північної вишні.