До гарніру з картопляного пюре, безсумнівно, найкращим доповненням стане солона риба. Але не завжди куплена рибка робить обід вдалим і приємним. Все може зіпсувати несмачно засолена магазинна риба. Тут на виручку прийде, пропонований нами, домашній рецепт засолювання такої риби як кілька, оселедець або салака.
Інгредієнти: Аспірин, Білий перець, Гвоздика, Запашний перець, Імбир, Кардамон, Кориця, Коріандр, Мускатний горіх, Риба, Розмарин, Сіль, Цукор, Чорний перець мелений
Як солити рибу використовуючи сухий спосіб засолювання.
Для 1 кг риби знадобиться 0,1 кг засолювальної суміші.
На її приготування піде:
- 87,4 гр. солі;
- 2,4 гр. перцю меленого чорного;
- 6,8 гр. перцю запашного;
- 1,2 гр. перцю білого;
- 0,3 гр. гвоздички;
- 0,5 гр. зерняток коріандру;
- 0,1 гр. кориці меленої;
- 0,3 гр. імбиру;
- 0,2 гр. горіха мускатного;
- 0,1 гр. кардамону;
- 0,1 гр. розмарину;
- 2,1 гр. бензонат натрію (можна замінити звичайним аспірином);
- 1,1 гр. цукру-піску білого.
Всі спеції ретельно перемішати.
Потім, укладати в ємність (обов’язково емальовану або ж дерев’яну кадочку) чергуючи шари рибки з сухою засолювальною сумішшю. На дно – першим викласти шар змішаних приправ.
Коли закінчите – наверх покладіть вантаж.
Зберігати таку домашню заготовку рекомендується в прохолодному місці.
Такий сухий пряний посол риби робить її дуже смачною і ароматною. Риба пряного посолу при подачі на стіл вже особливо не потребує додаткових соусів, а ось прикрасам блюда, зробленим, наприклад, з варених буряків, яєць, з оливок, зелені – варто приділити увагу. Перед пікантним смаком такої солоної риби ніхто не встоїть. І Ваші гості, і домашні – будуть задоволені.
Відео: Як засолити салаку або оселедець смачно і швидко. Будь-яку дрібну морську рибу можна просолювати за цим рецептом за 3-4 години і відразу подавати на стіл!
Відео: Як солити кільку.