Для цього домашнього рецепта заготовки підійдуть яблука будь-яких сортів і в будь-якому зовнішньому стані, адже шкірка і дефекти будуть видалені в процесі приготування. Яблучне пюре з ніжною консистенцією і вершковим смаком згущеного молока порадують дорослих і дітей.
Інгредієнти: Згущене молоко, Цукор, Яблука
Пюре з яблук зі згущеним молоком готується без стерилізації, що порадує зайнятих господинь. Докладний перевірений рецепт з покроково зробленими фото роблять мою розповідь більш простою і наочною.
Для приготування нам потрібно:
- яблука – 1-1,5 кг (в залежності від їх розміру і стану);
- цукор – 0,5 кг;
- згущене молоко – 150 гр.
Як зробити пюре з яблук зі згущеним молоком на зиму
Починаємо робити заготовку з того, що потрібно яблука вимити, очистити шкірочку, видалити хвостики і серцевину, нарізати невеликими шматочками.
Засипати шматочки яблук цукром і залишити, поки вони не виділяють сік. Це займе, приблизно, 2-3 години.
Після цього, потрібно відправити яблука в сиропі на вогонь і варити, поки шматочки не стануть м’якими (близько 5-10 хвилин).
Відставити заготовку з вогню для охолодження, щоб можна було її збити зануреним блендером. Якщо у вас блендер з металевою ніжкою, то пюрирувати можна навіть не знімаючи з вогню.
Теплу проварену масу пюрирувати блендером до однорідності.
У яблучне пюре додати згущене молоко.
Перемішати дерев’яною лопаткою або звичайною ложкою.
Надіслати на вогонь і при постійному помішуванні варити близько 10 хвилин.
Перекласти пюре з яблук в підготовлені баночки. Закатати спеціальним ключем.
Перевернути банки і залишити так до повного охолодження. Після чого, можна відправити їх на зберігання.
Смачне домашнє яблучне пюре зі згущеним молоком закатане на зиму, в подальшому, можна використовувати просто як десерт, начинку для штруделя або іншої випічки. Воно має чарівну вершкову нотку, яка дуже подобається дітям і всім ласунам.