Домашнє яблучне пюре зі згущеним молоком на зиму без стерилізації

Для цього домашнього рецепта заготовки підійдуть яблука будь-яких сортів і в будь-якому зовнішньому стані, адже шкірка і дефекти будуть видалені в процесі приготування. Яблучне пюре з ніжною консистенцією і вершковим смаком згущеного молока порадують дорослих і дітей.

Пюре з яблук зі згущеним молоком готується без стерилізації, що порадує зайнятих господинь. Докладний перевірений рецепт з покроково зробленими фото роблять мою розповідь більш простою і наочною.

Для приготування нам потрібно:

  • яблука – 1-1,5 кг (в залежності від їх розміру і стану);
  • цукор – 0,5 кг;
  • згущене молоко – 150 гр.

Як зробити пюре з яблук зі згущеним молоком на зиму

Починаємо робити заготовку з того, що потрібно яблука вимити, очистити шкірочку, видалити хвостики і серцевину, нарізати невеликими шматочками.

Засипати шматочки яблук цукром і залишити, поки вони не виділяють сік. Це займе, приблизно, 2-3 години.

яблучне пюре зі згущеним молоком на зиму

Після цього, потрібно відправити яблука в сиропі на вогонь і варити, поки шматочки не стануть м’якими (близько 5-10 хвилин).

яблучне пюре зі згущеним молоком на зиму

Відставити заготовку з вогню для охолодження, щоб можна було її збити зануреним блендером. Якщо у вас блендер з металевою ніжкою, то пюрирувати можна навіть не знімаючи з вогню.

яблучне пюре зі згущеним молоком на зиму

Теплу проварену масу пюрирувати блендером до однорідності.

У яблучне пюре додати згущене молоко.

яблучне пюре зі згущеним молоком на зиму

Перемішати дерев’яною лопаткою або звичайною ложкою.

пюре з яблук зі згущеним молоком на зиму

Надіслати на вогонь і при постійному помішуванні варити близько 10 хвилин.

Перекласти пюре з яблук в підготовлені баночки. Закатати спеціальним ключем.

Перевернути банки і залишити так до повного охолодження. Після чого, можна відправити їх на зберігання.

пюре з яблук зі згущеним молоком на зиму

Смачне домашнє яблучне пюре зі згущеним молоком закатане на зиму, в подальшому, можна використовувати просто як десерт, начинку для штруделя або іншої випічки. Воно має чарівну вершкову нотку, яка дуже подобається дітям і всім ласунам.