Існує думка, що в варенні, що не вимагає пастеризації, зберігається велика кількість вітамінів. У мене є якраз дуже хороший домашній рецепт, як приготувати непастеризоване обліпихове варення. Пропоную оцінити його приготування.
Як приготувати варення з обліпихи на зиму.
Для нашого варення відберемо один кілограм стиглих цілих ягід обліпихи, відокремимо у ягід плодоніжки, вимиємо їх під проточною прохолодною водою, а потім, потрібно пересипати ягідки на полотняну серветку, щоб пішла зайва волога.
Тепер можна приготувати сироп для обліпихи, для якого буде потрібно:
- цукровий пісок – 1500 гр.;
- вода – 1200 мл.
Далі, заливаємо наші ягоди киплячим сиропом і залишаємо настоюватися на три – чотири години.
Через зазначений час ягоди потрібно шумівкою вийняти з сиропу.
Сам сироп потрібно повторно довести до кипіння, після чого дати охолонути і лише в остиглий сироп знову висипати ягоди.
Потім, вже можна уварювати варення до потрібної густоти. При варінні варення не допускайте інтенсивного кипіння.
Визначити готовність нашого варення дуже просто.
Перша ознака готовності варення – якщо його капнути на охолоджену тарілку – воно не розтечеться по ній, а буде зберігати форму краплі.
Друга ознака – рівномірне розташування обліпихових плодів в сиропі.
Далі, даємо нашому варенню охолонути і тільки потім перекладаємо його в баночки для зберігання.
Перша і головна функція такого корисного і смачного варення з обліпихи – лікування і профілактика наявних в наших організмах хвороб. Але крім цього, я з нього ще готую безліч різних напоїв, просочень для тортів або мусів.