Ви не знаєте як варити варення з малини? Просто скористайтеся цим рецептом, приділіть всього пів дня і корисне красиве домашнє варення буде не тільки радувати, а й, при необхідності, лікувати всю Вашу сім’ю цілу зиму.
Переходимо безпосередньо до суті рецепта і розповідаємо просто
як варити варення з малини
Склад варення: 1 кг малини, 1,5 кг цукру.
Ягоди акуратно перебрати, видалити всі надлишки, залишивши очищені плоди.
Ягоди пересипати 1 / 2 порції цукру, залишити на 7 годин.
Злити сік, що виділився в окрему ємність, до нього додати решту цукру. Сироп поставити на слабкий вогонь, нагріти до розчинення цукру.
Потім додати ягоди, трохи збільшити вогонь і варити до готовності. Піну, що утворюється потрібно зняти шумівкою.
Готове варення з малини потрібно постаратися різко охолодити. Для цього можна занурити ємність з варенням в таз з крижаною водою. Ця процедура збереже насичений колір малинового варення.
Розфасувати в банки і прибрати в прохолодну комору або підвал.
Фото. Домашнє варення з малини
Як варити варення з малини – більше немає секретів. Домашнє малинове варення з його корисними властивостями тепер будуть на службі у Вашій сім’ї круглий рік.