Як виявилося, з настанням зими сезон домашніх заготовок ще не цілком закінчений. Пропоную рецепт варення, яке варять взимку. Спробуйте приготувати красиве, смачне і ароматне варення з апельсинів – чудових сонячних фруктів, зі зняттям цедри.
Інгредієнти: Апельсин, Апельсинова кірка, Лимонна кислота, Цукор
Так ось, на два – три середніх за величиною стиглих апельсина нам буде потрібно:
- цукровий пісок – 1 кг.;
- вода – 1 літр;
- кислота лимонна – 3 гр.
Як зварити варення з апельсинових часточок.
Перед тим як варити варення, нам потрібно позбутися від помаранчевого верхнього шару – апельсинової цедри, зняти її з допомогою добре наточеного ножа або натерти непотрібну цедру на тертці.
Потім наш «сонячний фрукт» заливаємо холодною водою і залишаємо вимочуватися 24 години.
Далі, проколюємо кожен апельсин в декількох місцях голочкою (щоб при подальшому варінні плоди не лопнули).
Воду з вимоченими цитрусами доведемо до кипіння.
Кип’ятимо протягом п’яти хвилин.
Різко охолоджуємо апельсини холодною водою.
Повторюємо таку процедуру 3-4 рази.
Потім, охолоджені фрукти необхідно нарізати поздовжніми скибочками на 10-12 часточок, витягуючи при нарізці кісточки.
Далі, ми опустимо фрукти в сироп і будемо уварювати на повільному вогні наше варення до бажаної густоти.
Перед самою готовністю (за 4 – 5 хвилин) потрібно додати кристали лимонної кислоти і, для надання заготівлі більш насиченого аромату, покласти в неї кілька, попередньо вимочених у воді, апельсинових кірочок.
Варення з апельсинових часточок, приготовлене за таким домашнім рецептом, має дуже гарний бурштиновий колір, насичений аромат і неповторний смак з невеликою приємною кислинкою.
Дивіться також: Апельсинове варення – відео рецепт.