Домашнє пюре з ревеню, як приготувати пюре на зиму смачно і правильно.

Правильне пюре з ревеню – це напівфабрикат, який виручить кожну господиню і дасть їй можливість блиснути своїми кулінарними здібностями в будь-яку хвилину.

Як готувати пюре з ревеню на зиму, щоб вийшло і правильно, і смачно? Розповімо все по порядку, детально і покроково.

Спочатку потрібно підготувати черешки ревеню, очистивши їх від шкірки, промити і нарізати на шматочки по 2-3 см. Підготовлені 2,5 кг шматочків ревеню скласти в каструлю з нержавіючої сталі, засипати 1 кг цукру і відправити в добре прогріту духовку, щоб шматочки ревеню стали м’якими. Щоб ревінь не підгорів в духовці, необхідно його періодично акуратно перемішувати. Коли ревінь розм’якне, дістати його з духовки і протерти або подрібнити на м’ясорубці. У каструлі або мисці з нержавіючої сталі довести пюре до кипіння і тримати на вогні поки воно не довариться до консистенції сметани. За бажанням додати прянощі (м’яту, ваніль або корицю) і швидко розкласти пюре в простерилізовані банки . Далі скласти банки з пюре в каструлю і простерилізувати 20 хвилин півлітрові або 30 хвилин літрові банки. Банки закатати і перевернути. Коли охолонуть, винести на зберігання в прохолодне місце.

пюре з ревеню

Тепер, знаючи як приготувати пюре з ревеню, ви зможете зробити заготовку на зиму, а вже з готового пюре з ревеню можна в подальшому швидко приготувати мус, кисіль або желе, а також, використовувати його як начинку.