Домашнє повидло з персиків з цукром – як приготувати повидло з персиків на зиму

Повидло з персиків – це одна з найпростіших та найсмачніших заготовок на зиму. Для її приготування треба лише кілька інгредієнтів, вона має чудовий смак та ідеально доповнює різні страви.

Щоб зварити варення, необхідно взяти:

  • персики – 10 кілограм;
  • цукор – 1-5 кілограм (обрати кількість потрібно в залежності від того, наскільки персики солодкі та особистого смаку);
  • вода – 200 мілілітрів.

А тепер розкажемо вам про те, як правильно готувати повидло.

персики

Щоб  повидло вийшло ідеальним, краще обирайте персики, які вже є трохи перестиглими. Їх треба добре вимити, обдати окропом, зняти шкірку, розділити на половинки і дістати кісточки.

Далі покладіть персики в каструлю, долийте води та варіть, аж поки вони не матимуть ту густоту, яка є для вас ідеальною.

Додайте цукор, зважте та варіть до готовності.

Після цього треба стерилізувати банки, налити в них повидло, закрити кришками та перевернути догори дном. Хай банки простоять в такому положенні день.

Далі переставляйте повидло в комору або кухонну шафу. Його можна зберігати цілий рік. Таке смачне повидло їдять з хлібом, додають до млинців або кладуть в різні пироги в якості начинки.