Домашнє повидло з абрикосів – рецепт приготування абрикосового повидла з цукром.

З чого готується домашнє повидло? «З яблук або слив готують смачне повидло» – скажете Ви. «З абрикосів будемо варити густе повидло» – відповімо ми вам. Пробували таке? Тоді починаємо готувати!

Всі приготування опишемо просто і покроково.

абрикоси

Перш за все нам потрібні абрикоси. Краще взяти перестиглі, так як вони будуть більш соковиті і солодкі.

Беремо не більше ніж 10 кг, тільки так можна буде не допустити пригорання.

При приготуванні треба дотримуватися таких пропорцій: на 10 кг абрикосів беремо 1 склянку води і від 1 до 5 кг цукру (в залежності від того, хто як любить).

Абрикоси треба помити, перебрати, видаляючи пошкоджені, так як вони нам не підійдуть, далі висушити (можна просто дати стекти воді).

Після цього ділимо на половинки. Кісточки треба прибрати, пошкоджені місця вирізати.

Те, що відібрали, викладаємо в таз, заливаємо невеликою кількістю води і варимо, не забуваючи постійно помішувати.

Коли абрикосова маса почне густіти, можна додавати потроху цукру і продовжувати варити, поки не приготується. Це займе годину або півтори. Весь цей час обов’язково не забуваємо продовжувати помішувати. З цукром довго варити не потрібно, тому що повидло почне темніти і у кінцевого продукту не збережеться красивого і насиченого оранжевого кольору.

Перед тим, як розлити готове абрикосове повидло по банкам, тару необхідно підготувати: її треба вимити, висушити і розігріти.

Як тільки повидло розфасували, відразу ж банки треба закатати, для цього кришки вже повинні бути підготовлені. Потім все охолодити.

Ну що ж, тепер Ви знаєте як зробити повидло з абрикосів в домашніх умовах. У цьому простому рецепті розкриті всі секрети і приготування абрикосового повидла на зиму тепер не стане для Вас проблемою.