Аґрус – це дуже корисна і смачна ягода. Тому з нього обов’язково треба готувати цікаві страви. Наприклад – варити варення по нашому простому рецепту.
Інгредієнти: Агрус, Ваніль, Вода, Цукор
Щоб приготувати дійсно смачне варення, ягоди необхідно зібрати за 3-4 дні до того, як вони стануть стиглими. З дрібного аґрусу насіння витягати не треба, а з великих ягід його можна дістати шпилькою, якщо зробити у верхній частині ягоди надріз.
Для приготування варення необхідно взяти:
- аґрус – 1 кілограм;
- цукор – 1,5 кілограма;
- вода – 2 склянки;
- ваніль – дрібка.
Як варити варення з агрусу
Спочатку цукор треба поділити навпіл. Одну половину поділити ще на 3 частини та відкласти, а з другої приготувати сироп.
Для цього необхідно закип’ятити воду, розчинити в ній цукор. Робіть це після того, як обробите ягоди, оскільки їх треба залити гарячим сиропом.
Зніміть з аґрусу хвостики та плодоніжки, наколіть кожну ягоду та залийте сиропом і лишить на 4-6 годин. Якщо ягоди маленькі – вистачить 4-х, а якщо великі – краще потримати 6.
Після цього відкиньте аґрус на друшляк.
Тепер беремо цукор, який ми розділили на три частини. Додаємо в сироп першу частину та кип’ятимо 5-7 хвилин, засипаємо ягоди і лишаємо на 5-6 годин.
Такі ж маніпуляції треба провести ще 2 рази, а в кінці додати ванілін.
Після цього варення можна розкладати по баночкам та закатувати.
Тепер взимку ви зможете ласувати цим чудовим бурштиновим варенням та пригощати ним друзів.
Важливо! Якщо з якоїсь причини ви не хочете відразу після закінчення варіння консервувати варення – краще переставте його в холодне місце, що зберегти гарний колір.