Домашня заготовка щавлю на зиму. Родзинка рецепта – бурякова гичка.

Не тільки щавель, а й бурячиння володіє багатьма корисними властивостями. При консервуванні бурякового бадилля разом з щавлем, взимку ви отримаєте додаткову порцію вітамінів. З подібною начинкою виходять відмінні пироги і пиріжки.

Молоде бадилля і листя щавлю і буряку ретельно промиваємо і нарізаємо.

заготівля щавлю на зиму зі бурякової бадиллям

заготівля щавлю на зиму зі бурякової бадиллям

Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли маса закипить, засипаємо сіль.

заготівля щавлю на зиму зі бурякової бадиллям

На 1 літр водно-буряково-щавельної маси потрібно взяти 1 ч.л. солі. Тепер залишилося розлити по стерилізованим баночках і закрутити.

Домашня заготовка щавлю на зиму зі бурякової бадиллям

Зберігаємо, як і інші домашні заготовки, в прохолодному місці.

Щавель – універсальна рослина і який би спосіб консервації ви не вибрали, взимку ви зможете насолоджуватися стравами з кислуватими зеленими листочками, що нагадують про весну. Домашня заготовка щавлю на зиму з буряковим бадиллям простий і корисний рецепт консервування.