Домашня заготовка на зиму з агрусу – як зробити одночасно сік і начинку для пирогів.

Цей рецепт домашньої заготовки з агрусу хороший тим, що дозволяє, як кажуть, одним ударом вбити двох зайців. Або, один раз попрацювавши, законсервувати на зиму і корисний, смачний сік, і начинку для пирогів. Так звану, “начинку для пирогів” можна використовувати взимку як основу для домашнього компоту або киселю.

Для приготування цієї домашньої заготовки використовуються стиглі ягоди. При приготуванні соку агрусу можна обійтися без використання цукру. А при приготуванні заготовки для пирогів, цукор можете використовувати за бажанням.

Для консервації Вам знадобиться:

– агрус, 1 кг.

– вода, чверть склянки

– цукор, за смаком.

Приготування цієї домашньої заготовки з агрусу починаємо з того, що чисті ягоди добре розминаємо в емальованому посуді за допомогою дерев’яної ложки.

Заливаємо їх гарячою водою, дотримуючись пропорції, зазначеної вище, і тримаємо на вогні протягом півгодини. До кипіння не доводити.

Потім віджимають сік.

сік агрусу
Фото. сік агрусу

Сік агрусу можна розлити по банках і закатати. Заготівля соку готова!

У решту маси засипаємо цукор, знову доводимо до кипіння, розливаємо по банках, закатуємо, перевертаємо догори дном. Начинка для пирогів теж готова!

Начинка для пирогів з агрусу
Фото. Начинка для пирогів з агрусу

Агрус відмінно поєднується з волоськими горіхами, при приготуванні взимку пирогів на основі цієї заготовки, не забудьте додати горіхів.