Цей рецепт домашньої заготовки з агрусу хороший тим, що дозволяє, як кажуть, одним ударом вбити двох зайців. Або, один раз попрацювавши, законсервувати на зиму і корисний, смачний сік, і начинку для пирогів. Так звану, “начинку для пирогів” можна використовувати взимку як основу для домашнього компоту або киселю.
Інгредієнти: Агрус, Вода, Цукор
Для приготування цієї домашньої заготовки використовуються стиглі ягоди. При приготуванні соку агрусу можна обійтися без використання цукру. А при приготуванні заготовки для пирогів, цукор можете використовувати за бажанням.
Для консервації Вам знадобиться:
– агрус, 1 кг.
– вода, чверть склянки
– цукор, за смаком.
Приготування цієї домашньої заготовки з агрусу починаємо з того, що чисті ягоди добре розминаємо в емальованому посуді за допомогою дерев’яної ложки.
Заливаємо їх гарячою водою, дотримуючись пропорції, зазначеної вище, і тримаємо на вогні протягом півгодини. До кипіння не доводити.
Потім віджимають сік.
Сік агрусу можна розлити по банках і закатати. Заготівля соку готова!
У решту маси засипаємо цукор, знову доводимо до кипіння, розливаємо по банках, закатуємо, перевертаємо догори дном. Начинка для пирогів теж готова!
Агрус відмінно поєднується з волоськими горіхами, при приготуванні взимку пирогів на основі цієї заготовки, не забудьте додати горіхів.