Якщо Ви скористаєтеся цим простим рецептом, то отримаєте взимку оригінальну закуску, яка не тільки смачна, але й корисна. Адже червона смородина маринована зберігає майже всі корисні властивості свіжої ягоди.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Запашний перець, Кориця, Оцет, Цукор, Червона смородина
Інгредієнти для заливки: 1,5 літра води, 1 кг цукру.
Для літрової банки маринаду необхідно 40 мл 5% або 20 мл 9% оцту, прянощі за смаком (кориця, гвоздика, запашний перець).
Чисті, відокремлені від кисті ягоди розмістити в скляні банки.
Залити гарячий сироп. Додати оцет і прянощі. Пастеризувати 15-20 хвилин при 85°С. Потім закатати, охолоджені банки заховати в підвал.
Смачна домашня заготовка – червона смородина маринована, приготована за оригінальним рецептом підійде до основних страв столу: для гарячого, м’яса, салатів і для прикраси закусок.