Домашня вишнева наливка на горілці – без кісточок, але з листям

Смачна домашня наливка – це набагато краще, ніж різні магазинні настоянки, в яких замість справжніх ягід – хімічні додатки, що шкодять шлунку. Тому якщо на свята ви хочете пригощати своїх друзів смачним, досить міцним алкоголем – пропонуємо простий рецепт вишневої наливки.

Для приготування вам знадобляться найпростіші недорогі інгредієнти, які можна знайти в кожному магазині.

Домашня вишнева наливка на горілці

Отже, щоб зробити настоянку, візьміть:

  • вишню (краще Чернокорка) – 1 кілограм;
  • горілку (40%) – 500 мілілітрів;
  • воду – 700 мілілітрів;
  • листя вишні – 20 штук;
  • цукор – 300 грамів.

Як приготувати вишневу наливку в домашніх умовах

Спочатку треба добре помити вишні, вибрати тільки цілі та без ушкоджених ділянок і видалити з них кісточки.

Домашня вишнева наливка на горілці

Далі покладіть вишні в каструлю з водою, закип’ятіть воду і в момент закипання додайте туди листя вишні. Воно також повинно бути попередньо промите.

Домашня вишнева наливка на горілці

Далі додайте цукор, перемішайте та прокип’ятіть масу на середньому вогні протягом 10-ти хвилин.

Домашня вишнева наливка на горілці

Цього часу буде достатньо, аби цукор повністю розчинився, а вода википіла.

Домашня вишнева наливка на горілці

Далі треба вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою та лишити, щоб маса повністю охолола.

Коли заготовка для настоянки повністю вистигне, необхідно дістати з неї листя і ягоди за допомогою шумівки.

Домашня вишнева наливка на горілці

Листя вам більше не потрібне, тому його просто викиньте, а вишні добре розімніть руками, щоб вони віддали наливці більше соку.

Домашня вишнева наливка на горілці

Далі візьміть рідину, яка лишилася в каструлі, перелийте її в трилітрову банку, додайте горілку, накрийте кришкою та добре потрусіть, аби сік і горілка змішалися.

Домашня вишнева наливка на горілці

Після цього додавайте в банку вишні, які ви попередньо пом’яли.

Домашня вишнева наливка на горілці

Тепер лишилося поставити ємність в темне місце і почекати місяць. Але раз на тиждень не забувайте добре струшувати банку. Так ви зробите напій максимально ароматним і смачним.

Коли настоянка буде готова – візьміть вату і процідіть напій через неї. Таким способом ви зможете позбутися навіть найдрібніших часточок ягід та зробите наливку максимально гарною і прозорою.

Домашня вишнева наливка на горілці

Наливку можна зберігати до 2-х років, головне, щоб тара була скляною та добре закритою. Перед подачею напій рекомендується трохи охолодити.

Домашня вишнева наливка на горілці

Таку чудову настоянку можна подавати чистою або робити на її основі смачний глінтвейн.