Домашня варена буженина зі свинини – рецепт як легко приготувати смачну буженину в домашніх умовах.

У стародавній Русі буженина була царською делікатесною стравою. Простому смертному пробувати такі кулінарні шедеври не доводилося. А в наші дні таке блюдо всім доступно. Як приготувати смачну буженину сьогодні знає кожна господиня. А якщо хто-небудь ще не знає або хоче дізнатися як готують інші, то пропоную випробувати цей простий рецепт. Скориставшись цим простим домашнім способом, будь-яка господиня дуже легко зможе приготувати соковиту і апетитну буженину. 

Для приготування цієї страви найкраще підійде цілісний шматок нежирної свинини (філе) вагою близько двох кілограм. Але допускається готувати буженину також з грудки індички, курячої грудки або м’яса молодої телятини.

Приготування буженини ми будемо робити в розсолі.

Розсіл для м’яса готуємо з таких продуктів:

  • вода – 2500 мл .;
  • лист лавровий – 2 шт .;
  • цукор – 1 ст. лож. (З гіркою);
  • часник – 4 зубці;
  • сіль кухонна – 1/3 склянки;
  • майонез – 2 ст.л. (З гіркою);
  • перець духмяний (горошок) – 3-5 горошин;
  • майоран (сушений мелений) – 1 ч.л. (З гіркою);
  • перець чорний (мелений) – 1 ч. ложки.

Щоб приготувати розсіл необхідно в посуд з товстим дном налити воду. Потім, при постійному помішуванні ми додаємо у воду спеції, нарізаний часник і майонез. Далі, розсіл нам потрібно закип’ятити і, знявши ємність з вогню, дочекатися коли він охолоне повністю.

Тепер, в ємність з остиглим розсолом необхідно помістити шматок свинини, а потім, довести вміст до кипіння і на середньому вогні кип’ятити п’ять хвилин.

Після цього, м’ясо в розсолі знову прибираємо з вогню і даємо йому охолонути (під кришкою) і просочитися пряним розсолом протягом 12 годин.

Через половину доби, м’ясо в заливці необхідно знову закип’ятити і проварити ще п’ять хвилин.

Далі, ми даємо м’ясу знову охолонути під закритою кришкою 3-4 години.

Ось і все, наша варена буженина готова. Розсіл, в якому варилося м’ясо можна злити. А м’ясо нам необхідно обгорнути фольгою або харчовою плівкою і поставити в холодне місце для зберігання.

Домашня варена буженина зі свинини

Нарізану великими шматками домашню буженину краще подавати до столу з різними гострими соусами або маринованими овочами. А також, таке смачне м’ясо домашнього приготування входить в рецептуру різних святкових салатів.

Ще один рецепт вареної буженини зі свинини, добре і просто показаний в відео від каналу “Смачного!”