Домашня українська ковбаса смажена в духовці – рецепт і технологія приготування.

Українці сторіччями робили чудову ковбасу. І якщо ви хочете спробувати щось дійсно натуральне і смачне – пропонуємо вам рецепт домашньої української ковбаски.

Як зробити домашню ковбасу по-українськи в духовці

Для приготування необхідно взяти 1 кг м’яса (свинини), в якому 30-50 відсотків жирового прошарку. Далі візьміть м’ясорубку, підберіть насадку з отворами 14-20 міліметрів і перекрутіть м’ясо.

Додайте в фарш наступні спеції:

  • часник подрібнений – 10 грамів;
  • чорний перець розмелений – 2,5 грама;
  • сіль – 18 грамів;
  • цукор – 2 грама.

Цукор кладеться, щоб підсилити м’ясний смак.

Далі необхідно взяти кишку, очищену від жиру і слизу, і почати набивати її фаршем. Для цього можна скористатися спеціальною насадкою на м’ясорубці або іншими інструментами, які допоможуть прискорити процес.

Якщо ви переймаєтеся через те, що фарш може почати випадати з іншого боку – зразу ж перев’яжіть кишку цупкою ниткою чи кулінарним шпагатом. В іншому випадку можете зав’язати обидва кінці, коли наповните кишку фаршем. Все робіть обережно, аби не порвати оболонку.

В кінці треба скрутити ковбаску спіраллю та перев’язати шпагатом в кількох місцях.

Візьміть деко, змастіть свинячим жиром, розкладіть ковбаски так, щоб вони не торкалися одна одну. Поставте в духовку. Запікайте з одного боку 25 хвилин, потім переверніть і печіть з іншого боку ще 30 хвилин. Якщо з’явилося багато жиру – злийте його коли будете перевертати ковбаску.

Далі дістаньте деко з духовки і поставте його в місце, де температура становить від 0 до +10 градусів за Цельсієм. Охолоджуйте ковбаски протягом 7-и годин.

Домашня українська ковбаса смажена в духовці

Щоб зберігати ковбасу максимально довго – півтора місяця, оберніть її в пергамент та покладіть в морозильну камеру.

А це відео про українську смажену ковбасу відповідно до ГОСТу: