Домашня тушонка з яловичини в банках – як зробити яловичу тушонку з сирого м’яса

Тушонка – це дуже зручна заготовка, адже її можна взяти в будь-який похід, виїзд за місто. Та і вдома вона також може стати в нагоді. Варто додати трохи тушонки до макаронів або картоплі – і у вас вже буде смачна повноцінна страва. Але щоб мати якісну натуральну тушонку, в якій багато м’яса – треба зробити її самому. І зараз ми розкажемо простий рецепт приготування.

Як приготувати тушонку з сирої яловичини в банках

Спочатку наріжте м’ясо. Можете обирати ту форму і величину, яка вам сподобається. В будь-якому разі воно добре збереже форму, бо буде варитися зразу ж в банці.

Є два способи приготування такої консерви.

Перший спосіб

Спочатку необхідно взяти м’ясо і пересипати сіллю в пропорції 15-20 грамів солі на 1 кілограм м’яса. Далі вкладіть м’ясо в банки так, щоб до верху лишилося вільних 1-2 сантиметра. Після цього залийте м’ясо холодною водою, або заздалегідь охолодженим бульйоном.

Другий спосіб

Треба взяти м’ясо і просто скласти в банки, не солячи. Потім залити його розсолом, зробленим в пропорції 1 літр води на 20 грамів солі. Або ж заздалегідь охолодженим бульйоном, звареним в такій же пропорції.

Стерилізувати такі консерви необхідно 7-8 годин.

З цієї тушонки можна робити гуляш, тушкувати м’ясо, смажити.

А це відео присвячене приготуванню тушонки з свинини: