Домашня тушонка зі свинини – це дуже смачна страва. А готується вона просто елементарно. Прочитавши наш рецепт, ви самі це зрозумієте.
Як приготувати тушонку зі свинини в духовці
Треба взяти м’ясну м’якіть, бажано з прошаркам сала, порізати, посолити та присипати кмином, який ви попередньо подрібнили в ступі.
Далі візьміть форму, викладіть її папером для запікання, розкладіть м’ясо одним шаром та налийте трохи гарячої води, аби вона не давала м’ясу злипатися та прилипати до дна.
Поставте деко у вже розігріту духовку та смажте м’ясо, аж доки на ньому не з’явиться скоринка. Не забувайте час від часу поливати його соком, який виділяється при запіканні.
Коли свинина буде наполовину готова – витягніть її з духовки та поріжте на порційні шматочки.
Стерилізуйте банки та зразу ж розкладіть в них м’ясо, зверху залийте соком, який утворився в деко. Тепер лишилося закатати банки кришками і стерилізувати:
- півлітрові – 60 хвилин;
- літрові – 90 хвилин.
Ваші заготовки готові, можете охолоджувати та відправляти їх на зберігання. Перед подачею на стіл, тушонку треба трохи підігріти в духовці, мікрохвильовці, або посмажити на пательні.
Таке м’ясо чудово смакує з макаронами, картоплею, може додаватися в рагу та інші страви.