Домашня тушонка з курки в мультиварці

Апетитна соковита тушонка з курячих чвертей, приготована в мультиварці за простим рецептом, легко складе конкуренцію тушонці із магазинного прилавка. ЇЇ плюс у тому, що рецепт готування не містить жодних жирів і консервантів.

Найбільше часу знадобиться для підготовки складників, а далі все за Вас виконає помічниця-мультиварка.

Домашня тушонка з курки в мультиварці

Для рецепту знадобиться приготувати:

  • чверті курячі – 4 штуки (приблизно 1,5 кг);
  • лаврове листя  – 5-6 шт.;
  • чорний перець горошком – 10 горошин;
  • сіль – 1 ст. л.

Спосіб приготування тушонки з курки

Для початку слід кожну курячу чверть розділити на вісім частин. Потім викласти її в глибоку посудину та перетерти спеціями та сіллю. Після чого курку треба залишити під кришкою або харчовою плівкою на 40 хвилин маринуватися. За цей час м’ясо пустить сік.

Домашня тушонка з курки в мультиварці

Замариновану курятину слід перекласти в мультиварку. Соку, який виділився достатньо для наступного етапу приготування, тому масло або воду додавати не треба.

Домашня тушонка з курки в мультиварці

Коли у Вашій мультиварці є функція скороварки, то тушонка приготується під тиском за 90 хвилин.  При режимі “Тушкування” треба встановити таймер на 4 години.

Після приготування курячу тушонку і, звичайно, сік, що виділився необхідно перекласти в пластикові контейнери. Так їх можна зберігати в холодильнику до 20 днів.

Домашня тушонка з курки в мультиварці

З кількості складників даного рецепту курячої тушонки виходить два судочки, об’єм яких 700 мл.

Домашня тушонка з курки в мультиварці

Для довшого зберігання, курятину слід помістити в чисті стерилізовані банки та закатати залізними кришками.

Див. відео: Як правильно стерилізувати тушонку!