Апетитна соковита тушонка з курячих чвертей, приготована в мультиварці за простим рецептом, легко складе конкуренцію тушонці із магазинного прилавка. ЇЇ плюс у тому, що рецепт готування не містить жодних жирів і консервантів.
Інгредієнти: Лавровий лист, М'ясо курки, Сіль, Чорний перець горошком
Найбільше часу знадобиться для підготовки складників, а далі все за Вас виконає помічниця-мультиварка.
Для рецепту знадобиться приготувати:
- чверті курячі – 4 штуки (приблизно 1,5 кг);
- лаврове листя – 5-6 шт.;
- чорний перець горошком – 10 горошин;
- сіль – 1 ст. л.
Спосіб приготування тушонки з курки
Для початку слід кожну курячу чверть розділити на вісім частин. Потім викласти її в глибоку посудину та перетерти спеціями та сіллю. Після чого курку треба залишити під кришкою або харчовою плівкою на 40 хвилин маринуватися. За цей час м’ясо пустить сік.
Замариновану курятину слід перекласти в мультиварку. Соку, який виділився достатньо для наступного етапу приготування, тому масло або воду додавати не треба.
Коли у Вашій мультиварці є функція скороварки, то тушонка приготується під тиском за 90 хвилин. При режимі “Тушкування” треба встановити таймер на 4 години.
Після приготування курячу тушонку і, звичайно, сік, що виділився необхідно перекласти в пластикові контейнери. Так їх можна зберігати в холодильнику до 20 днів.
З кількості складників даного рецепту курячої тушонки виходить два судочки, об’єм яких 700 мл.
Для довшого зберігання, курятину слід помістити в чисті стерилізовані банки та закатати залізними кришками.
Див. відео: Як правильно стерилізувати тушонку!