Цей рецепт – для поціновувачів соковитої смаженої баранини з ароматними грибами. Хіба не чудова ідея, приготувати в домашніх умовах дуже смачне бараняче м’ясо у вигляді консерви? Із грибочками і різними прянощами це буде ідеальна смакота!
Інгредієнти: Баранина, Гриби, Жир, Лавровий лист, Мука, Помідори, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Червоний перець мелений, Чорний перець мелений
Інгредієнти для домашньої консерви:
- м’ясо молодого баранчика (м’якоть) – 1 кг;
- будь-який жир для смаження – 120 гр;
- цибуля – 70 г. або дві штуки середнього розміру;
- гриби – 150 г.;
- помідори – 150 г.;
- паста томатна – 1 ст.л .;
- щіпку перцю чорного меленого;
- паприка – 1 ч.л.;
- сіль – 1,5 ч.л.;
- мука – 20 гр;
- лавровий лист – 1 шт;
- бульйон м’ясний – 400 мл.
З чого починати робити домашню тушонку з баранини та із грибами? Звичайно, із самого м’яса молодого баранчика, яке необхідно відокремити від кісток. Потім поріжте його шматочками середнього розміру.
З кісток, що після цього зосталися, зваріть запашний бульйон, який також буде використаний у приготуванні смачної консерви.
Окремо на пательні підсмажте м’ясні шматочки. Попередньо розтопіть жир і готуйте баранину аж до отримання рум’яної скоринки.
Нашаткуйте дрібно цибулю та додайте у пательню з м’ясом. Помішуючи, тушкуйте все, аж поки цибуля не стане м’якою та не «віддасть свій сік».
Після цього моменту, розтрушуючи, додайте на баранину муку. Тепер наша домашня заготовка швидко починає густіти, тому інтенсивніше її перемішуйте! Присоліть та додайте спеції, усе так само безперервно перемішуючи.
Щоб повернути соковитість до страви, додайте до баранини покришені помідори. У підготовлений бульйон всипте столову ложку томатної пасти, перемішайте і теж вилийте у пательню із м’ясом. Киньте лаврові листочки і тушкуйте вже на помірному вогні.
Тепер повертаємося до грибів. Поки баранина у процесі тушкування, почистіть та наріжте грибочки. Висипте їх у пательню, перемішайте з м’ясом – хай ще 5-7 хвилин домліває.
Отже, тепер тушкована баранина з грибами готова для консервації. Розкладайте цю масу ще гарячою у стерильні банки. Зверніть увагу на те, щоб до верхнього краю банки було пусто на півтора см.
Можна той соус, що утворився при тушкуванні, теж законсервувати або вжити, як підливку до каш чи картоплі.
Але це ще не все. Далі, герметично закупорте цю домашню заготовку. Простерилізуйте ще не менш, чим півтори години.
Цю домашню м’ясну консерву рекомендуємо подавати, як окрему страву або додавати для приготування рагу, як начинку у пиріжки, для макаронів «по-флотськи» та у багато інших гарячих страв. Спробуйте також баранину із грибами для запеченої картоплі або поєднуйте з овочами у м’ясних салатах.