Тушонка – це хороша заготовка, яку можна додавати до різних страв. А щоб не купляти в магазині банки, в яких більше жиру ніж м’яса, пропонуємо простий рецепт приготування тушонки.
Інгредієнти: Лавровий лист, М'ясо, Сало, Сіль, Чорний перець горошком
Приготувати тушонку можна з будь-якого м’яса, яке вам подобається.
Окрім 1-го кілограму м’яса, також треба взяти:
- 100 грамів сала;
- 1 столову ложку солі;
- перець горошком;
- лавровий лист.
Як зробити тушонку в духовці
М’ясо необхідно порізати великими кубиками, посолити та дати настоятися.
Тим часом стерилізуйте банки. Найкраще брати півлітрові.
Покладіть на дно банок перець і лаврові листочки, а далі закладайте м’ясо. Але не треба його трамбувати, хай між шматочками буде простір.
Після цього поставте банки на деко і відправте в Холодну духовку. Потім ввімкніть її на 250 градусів, а як тільки м’ясо закипить – зменшіть до 180-ти градусів. Готуйте тушонку 2,5 години.
Коли до закінчення приготування м’яса лишиться 35 хвилин, поріжте сало на шматки і викладіть на сковорідку з товстим дном.
Тепер треба витоплювати жир протягом 30-ти хвилин. До речі, сало можна не різати, а перекрутити на м’ясорубці.
Тепер діставайте м’ясо з духовки, заливайте салом, закочуйте кришки та перевертайте банки догори дном. Як тільки сало застигне – можете переставляти банки в шафу або льох на зберігання.
Також тушонку можна зберігати і в холодильнику.
Подавайте її з макаронами, картоплею та з іншими стравами, які вам до смаку.