Домашня тушонка в духовці – універсальний рецепт на зиму

Тушонка – це хороша заготовка, яку можна додавати до різних страв. А щоб не купляти в магазині банки, в яких більше жиру ніж м’яса, пропонуємо простий рецепт приготування тушонки.

Приготувати тушонку можна з будь-якого м’яса, яке вам подобається.

Окрім 1-го кілограму м’яса, також треба взяти:

  • 100 грамів сала;
  • 1 столову ложку солі;
  • перець горошком;
  • лавровий лист.

Як зробити тушонку в духовці

М’ясо необхідно порізати великими кубиками, посолити та дати настоятися.

Домашня тушонка в духовці

Тим часом стерилізуйте банки. Найкраще брати півлітрові.

Покладіть на дно банок перець і лаврові листочки, а далі закладайте м’ясо. Але не треба його трамбувати, хай між шматочками буде простір.

https://etnosoft.com.ua/blank/sterylizatsiya-banok-dlya-konservuvannya-v-domashnih-umovah-sposoby-sterylizatsiyi/

Після цього поставте банки на деко і відправте в Холодну духовку. Потім ввімкніть її на 250 градусів, а як тільки м’ясо закипить – зменшіть до 180-ти градусів. Готуйте тушонку 2,5 години.

Коли до закінчення приготування м’яса лишиться 35 хвилин, поріжте сало на шматки і викладіть на сковорідку з товстим дном.

Домашня тушонка в духовці

Тепер треба витоплювати жир протягом 30-ти хвилин. До речі, сало можна не різати, а перекрутити на м’ясорубці.

Тепер діставайте м’ясо з духовки, заливайте салом, закочуйте кришки та перевертайте банки догори дном. Як тільки сало застигне – можете переставляти банки в шафу або льох на зберігання.

Домашня тушонка в духовці

Також тушонку можна зберігати і в холодильнику.

Подавайте її з макаронами, картоплею та з іншими стравами, які вам до смаку.