Сиров’ялена ковбаса з яловичини – це смачно і натурально. Тому якщо ви любите саме такий вид ковбаси – обов’язково варто приготувати її самостійно. До того ж, насправді це зовсім не важко.
Інгредієнти: Кишки, Сало, Сіль, Яловичина
Для приготування треба взяти:
- 1 кілограм яловичини;
- 0,5 кілограма сала;
- 25 грамів солі;
- 5 грамів спецій.
Як робити сиров’ялені ковбаси з яловичини
М’ясо необхідно пропустити через м’ясорубку, а сало порізати дрібними кубиками 2 на 2 міліметра. Ні в якому разі не перекручуйте сало, бо тоді у вас вийде жирна субстанція, з якою неможливо буде щось зробити.
Далі перемішайте фарш і сало, додайте спеції та лишить на ніч.
Після цього візьміть кишки, вимочіть їх в оцті, промийте та просушіть. Заповніть їх фаршем, використовуючи насадку на м’ясорубку, спеціальне кільце чи інші інструменти.
Заповнюйте кишки акуратно, аби не пошкодити оболонку та не впустити в середину багато повітря. Далі розгладьте ковбаски, зав’яжіть обидва кінця кулінарним шпагатом або цупкими нитками та повісьте сушитися в прохолодному провітрюваному приміщенні.
Кожен вечір знімайте ковбасу, прокочуйте її качалкою, кладіть на ніч під гніт, а зранку знову вішайте. Повторюйте цю процедуру, аж доки ковбаса не буде готова.
Ось так просто приготувати смачну ковбасу, з якою можна робити бутерброди або подавати її в якості закуски до коньяку чи пива.
А в цьому відео рецепт сухої ковбаси вищого ґатунку в домашніх умовах: