Домашня сиров’ялена ковбаса з яловичини – як зробити ковбасу, рецепт з салом.

Сиров’ялена ковбаса з яловичини – це смачно і натурально. Тому якщо ви любите саме такий вид ковбаси – обов’язково варто приготувати її самостійно. До того ж, насправді це зовсім не важко.

Для приготування треба взяти:

  • 1 кілограм яловичини;
  • 0,5 кілограма сала;
  • 25 грамів солі;
  • 5 грамів спецій.

Як робити сиров’ялені ковбаси з яловичини

М’ясо необхідно пропустити через м’ясорубку, а сало порізати дрібними кубиками 2 на 2 міліметра. Ні в якому разі не перекручуйте сало, бо тоді у вас вийде жирна субстанція, з якою неможливо буде щось зробити.

Далі перемішайте фарш і сало, додайте спеції та лишить на ніч.

Після цього візьміть кишки, вимочіть їх в оцті, промийте та просушіть. Заповніть їх фаршем, використовуючи насадку на м’ясорубку, спеціальне кільце чи інші інструменти.

Заповнюйте кишки акуратно, аби не пошкодити оболонку та не впустити в середину багато повітря. Далі розгладьте ковбаски, зав’яжіть обидва кінця кулінарним шпагатом або цупкими нитками та повісьте сушитися в прохолодному провітрюваному приміщенні.

Кожен вечір знімайте ковбасу, прокочуйте її качалкою, кладіть на ніч під гніт, а зранку знову вішайте. Повторюйте цю процедуру, аж доки ковбаса не буде готова.

Ось так просто  приготувати смачну ковбасу, з якою можна робити бутерброди або подавати її в якості закуски до коньяку чи пива.

А в цьому відео рецепт сухої ковбаси вищого ґатунку в домашніх умовах: