Одна з головних літніх ягід – суниця. Пропонуємо спробувати приготувати цей рецепт домашнього варення. Суниця з цукром виходить соковитою, як би у власному соку.
Як приготувати варення з суниці з цукром
Миємо ягоди суниці і викладаємо в таз, досипаючи трохи цукру.
Коли ягоди пустять сік, підігріваємо їх, але не доводимо до киплячого стану, потім розкладаємо в банки. Банки для варення краще брати літрові і півлітрові.
Зверху банки прикриваємо кришками і виставляємо в воду, підігріту до 50 ° C, доводимо до кипіння і стерилізуємо 15 – 20 хвилин.
Тепер баночки закупорюємо і перевертаємо. Залишаємо їх остигати.
Для 1 кілограма ягід суниці – 0,5 – 1 склянка цукру.
Приготовану за цим рецептом суниця з цукром у власному соку можна використовувати для приготування домашніх пирогів і булочок. Також, це домашнє варення можна їсти просто ложкою або робити з нього смачний чай.