Пісна вегетаріанська ковбаса готується з найпростіших продуктів. При цьому, кінцевий продукт виходить дуже смачним і оригінальним, а приготувати її самостійно в домашніх умовах дуже просто.
Інгредієнти: Буряковий сік, Горохові пластівці, Коріандр, Мускатний горіх, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Часник, Чорний перець мелений
Як зробити вегетаріанську ковбасу з гороху.
Відваріть дві склянки горохових пластівців, заливши їх чотирма склянками гарячої води. В результаті десятихвилинного варіння у Вас повинно вийти ніжне горохове пюре. Якщо Ви не змогли купити пластівці, то зваріть звичайний сухий горох. Його, попередньо замочити в холодній воді. Для цього етапу буде потрібно годин шість часу.
Після, варіть горох до м’якості і злийте зайву воду, до відварених пластівців або цілого гороху влийте в каструлю 100 мл рослинного масла. З маслом, горохову масу варіть ще 5 хвилин.
Тепер, додатково перебийте її занурювальним блендером.
Гаряче горохове пюре присмачте двома чайними ложками солі, дрібкою порошку мускатного горіха і двома – меленого перцю. Також, в основу для пісної ковбаси додайте мелене насіння коріандру (2 чайні ложки), нарубаний дрібно часник (6 зубчиків) і цибулю (2 штуки).
Щоб ковбаса була приємною на вигляд, її необхідно підфарбувати. Для цього підійде свіжовижатий буряковий сік, якого в фарш влийте три повних столових ложки.
Підготовлену суміш ще раз перебити блендером і наповніть нею пластикову форму. Форму зробіть з порожньої пляшки від мінеральної води, відрізавши від неї дно і верхню частину, де була кришка. Перед наповненням фаршем, підготовлену пляшку всередині злегка змастіть рослинною олією. Фарш укладайте в форму, поки він ще теплий і пластичний.
Заповнену пляшку щільно обмотайте харчовою плівкою, щоб обрізані торці закрилися і через них не випадав фарш.
Коли пляшка стане холодною, покладіть її в холодильник і дайте ковбасі повністю затвердіти.
Готову вегетаріанську ковбасу вийміть з пляшкового контейнера, спочатку звільнивши його від плівки, а потім розрізавши залишки пляшки уздовж до самого кінця.
Домашню пісну ковбасу загорніть в пергаментний папір і зберігайте в холодильнику. При необхідності відрізайте від неї скибочки і робіть з ними бутерброди або використовуйте смачну ковбасу в якості холодної закуски, прикрасивши свіжою зеленню.
Див. також відео: Веганська горохова ковбаса.
І веганська пісна ковбаса. Ковбаса без м’яса.