Домашня пастила з яблук на зиму – як зробити яблучну пастилу в домашніх умовах.

Простий рецепт яблучної пастили розміститься на перших листках у вашій кулінарній книзі. Для приготування яблучного десерту беріть літні та осінні сорти. Також підійдуть кислі або кисло-солодкі на смак яблука. Такі плоди багаті на пектин, і повидло, з якого ви будете готувати пастилу — вийдуть гарної форми та з багатим смаком.

Як приготувати пастилу з яблук на зиму.

яблука

Співвідношення продуктів: 1 кг яблук до 0,3 – 0,4 кг цукру.

Переходимо до початку процесу підготовки яблук. Перемийте усі яблука, зріжте підгнилі чи зіпсовані хробаками місцини. Повирізайте серцевини із насінням.

Знайдіть на свої кухні мідну миску чи емальовану каструлю. Покришіть у цю ємність фрукти та пересипте цукром. Залиште на кілька годин, поки зі шматочків яблук виділиться сік.

Потім каструлю чи миску, те що ви вибрали, ставте на помірний вогонь. Помішуйте, поки цукор зовсім не розтане і хай мліє до розм’якшення плодів. На це може піти 20-25 хвилин часу.

Проварені гарячі яблучка тепер перетріть крізь сито, залишаючи у ньому тоненькі шкірочки.

Отриману суміш знову потрібно проварити на невеликому вогні 2-3 години, постійно помішуючи. Зважте на те, що накривати ємність з повидлом кришкою на цьому етапі приготування зовсім не треба. У ваших інтересах, щоб волога швидше й більше випаровувалась з яблучної маси.

Повидло вважається готовим, якщо легко відділяється від лопатки при помішуванні.

Дайте масі зовсім трішки охолонути. Тепер із цієї сировини треба намудрувати готовий продукт – яблучну пастилу у вигляді рулету.

Якщо ви ще не робили це, то читайте, записуйте і запам’ятовуйте. Відріжте шматок фольги прямокутної форми, трохи помастіть вершковим маслом чи рослинною олією. Обережно виливайте щойно переварене повидло на фольгу, розгортуючи ложкою шаром 2-3 см. Тепер треба залишити на 2-3 дні сохнути у місці, де немає комах і прямих сонячних променів. Якщо ви зробили товстенький шар фруктової маси, то якість рулету буде відмінною. Якщо — тонесенький шар, то повидло швидше висохне до потрібної кондиції.

На кінець 2-го дня спробуйте продавити застиглу суміш вилкою – якщо вона затверділа, але зостається еластичною – значить, вона готова. Якщо – ні, чекаємо ще до подальшого засушування. Дочекавшись потрібних ознак готовності, посипте на увесь шар яблучного десерту цукром і загортайте рулетом, щоб фольга відставала.

Симпатичний рулетик поріжте на гарні округлої форми шматочки та перекладіть у коробку.

Як бачите, рецепт приготування пастили доступний для розуміння будь-якої господині. Рулет з яблучної пастили ви будете зберігати в домашніх умовах дуже довго. Він буде, як свіжий і не втратить своїх якостей. Порізані шматочки рулету схожі на солодкий щербет, який можна подавати до чаю чи кави. Спробуйте подрібненими кусінчиками прикрасити морозиво. Яблучні цукерки такого вигляду полюблять дорослі та малі – і вони для усіх корисні. Заготовте пастили з яблук по домашньому рецепту  багатенько, якщо у вас в родині багато любителів солодких ласощів. А ми чекаємо відгуки про ваш досвід приготування за цим описом.