Домашня пастила з яблук: кращі рецепти приготування пастили з сирих яблук

Пастила – це чудові смачні солодощі які легко приготувати в домашніх умовах. Її можна готувати з різних фруктів. Зараз ми вам пропонуємо найкращі рецепти пастили з яблук.

Які яблука вибрати для пастили

Старайтеся обирати яблука кисло-солодких сортів. Для пастили беріть тільки цілі гарні яблучка. Перед початком приготування добре їх помийте.

Пастила з сирих яблук

Рецепт пастили з сирих яблук

Для приготування треба взяти:

  • яблука – 2 кілограма;
  • цукровий пісок – 200 грамів;
  • кориця – за смаком.

Для початку розріжте яблука на четвертинки та виріжте з них серединки.

Пастила з сирих яблук

Далі потріть їх на тертці, або пропусіть через блендер, м’ясорубку. Треба, щоб у вас вийшла дуже дрібна, майже однорідна маса.

Пастила з сирих яблук

Після цього додайте цукор. Можете зменшувати кількість в залежності від того, наскільки солодкі яблука. Якщо не любите цукор – замініть його медом.

Після цього додайте корицю і відправте масу сушитися. Вона трохи потемніє, але для яблук це цілком нормально.

Пастила з сирих яблук

Є кілька видів сушіння пастили.

Варіант № 1. На повітрі.

Візьміть деко, вистеліть пергаментом, харчовою плівкою або фольгою та змастіть невеликою кількістю олії. Потім викладіть пюре шаром, товщиною не більше 5-ти міліметрів. Шар має бути товщим на краях та тоншим в середині.

Сушити пастилу треба в приміщенні з кімнатною температурою повітря. Обережно накрийте її від комах чистою тканиною.

Пастила з сирих яблук

Варіант № 2. У духовці.

Розігрівайте духовку до 100 градусів за Цельсієм і сушіть пастилу протягом 5-8 годин. Дверцята при цьому мають бути причинені. Сушити треба на верхньому рівні, виклавши масу в деко (як і в попередньому варіанті).

Варіант № 3. У сушарці для овочів і фруктів.

Візьміть решітки або спеціальні лотки, закрийте пергаментом, змастіть олією, викладіть масу і сушіть при максимальній температурі нагрівання 6-9 годин. Якщо у вас кілька лотків – не забувайте  міняти їх місцями.

Пастила з сирих яблук

Пастилу можна згорнути в рулети або просто порізати на шматочки.

Пастила з сирих яблук

А  з цього відео можна дізнатися рецепт яблучної пастили в сушарці:

Рецепти приготування «живої» пастили з яблук та інших фруктів

Яблучна пастила з персиками

  • яблука – 500 грамів;
  • персики – 500 грамів;
  • цукровий пісок – 50 грамів.

Фрукти треба почистити від шкірки, змолоти в блендері разом з насінням, додати цукор і відправити сушитися.

Пастила з сирих яблук

Пастила з сирих яблук, насіння соняшнику і волоських горіхів

  • яблука – 5 штук;
  • волоські горіхи подрібнені – 2 столові ложки;
  • насіння соняшнику – 1 столова ложка;
  • цукровий пісок – 1 столова ложка;
  • кориця – дрібка.

Пастила з яблук, груш і вишні

  • яблука – 500 грамів;
  • груші – 300 грамів;
  • вишня – 300 грамів;
  • цукровий пісок – 3 столові ложки.

Фрукти і ягоди необхідно подрібнити в блендері, відкинути на друшляк, щоб стік сік, потім змішати масу з цукром і поставити сушити.

Пастила з сирих яблук

Пастила з яблук і бананів

  • яблука – 500 грамів;
  • банан – 2 штуки;
  • цукровий пісок – 3 столові ложки.

В цьому відео ви побачите, як готувати пастилу зі свіжих яблук:

Як зберігати домашню пастилу

Заготовку можна тримати в основному відділенні холодильника 1 місяць. А якщо хочете продовжити термін зберігання – покладіть пастилу в морозильну камеру.