Пастила – це чудові смачні солодощі які легко приготувати в домашніх умовах. Її можна готувати з різних фруктів. Зараз ми вам пропонуємо найкращі рецепти пастили з яблук.
Інгредієнти: Яблука
Зміст
Які яблука вибрати для пастили
Старайтеся обирати яблука кисло-солодких сортів. Для пастили беріть тільки цілі гарні яблучка. Перед початком приготування добре їх помийте.
Рецепт пастили з сирих яблук
Для приготування треба взяти:
- яблука – 2 кілограма;
- цукровий пісок – 200 грамів;
- кориця – за смаком.
Для початку розріжте яблука на четвертинки та виріжте з них серединки.
Далі потріть їх на тертці, або пропусіть через блендер, м’ясорубку. Треба, щоб у вас вийшла дуже дрібна, майже однорідна маса.
Після цього додайте цукор. Можете зменшувати кількість в залежності від того, наскільки солодкі яблука. Якщо не любите цукор – замініть його медом.
Після цього додайте корицю і відправте масу сушитися. Вона трохи потемніє, але для яблук це цілком нормально.
Є кілька видів сушіння пастили.
Варіант № 1. На повітрі.
Візьміть деко, вистеліть пергаментом, харчовою плівкою або фольгою та змастіть невеликою кількістю олії. Потім викладіть пюре шаром, товщиною не більше 5-ти міліметрів. Шар має бути товщим на краях та тоншим в середині.
Сушити пастилу треба в приміщенні з кімнатною температурою повітря. Обережно накрийте її від комах чистою тканиною.
Варіант № 2. У духовці.
Розігрівайте духовку до 100 градусів за Цельсієм і сушіть пастилу протягом 5-8 годин. Дверцята при цьому мають бути причинені. Сушити треба на верхньому рівні, виклавши масу в деко (як і в попередньому варіанті).
Варіант № 3. У сушарці для овочів і фруктів.
Візьміть решітки або спеціальні лотки, закрийте пергаментом, змастіть олією, викладіть масу і сушіть при максимальній температурі нагрівання 6-9 годин. Якщо у вас кілька лотків – не забувайте міняти їх місцями.
Пастилу можна згорнути в рулети або просто порізати на шматочки.
А з цього відео можна дізнатися рецепт яблучної пастили в сушарці:
Рецепти приготування «живої» пастили з яблук та інших фруктів
Яблучна пастила з персиками
- яблука – 500 грамів;
- персики – 500 грамів;
- цукровий пісок – 50 грамів.
Фрукти треба почистити від шкірки, змолоти в блендері разом з насінням, додати цукор і відправити сушитися.
Пастила з сирих яблук, насіння соняшнику і волоських горіхів
- яблука – 5 штук;
- волоські горіхи подрібнені – 2 столові ложки;
- насіння соняшнику – 1 столова ложка;
- цукровий пісок – 1 столова ложка;
- кориця – дрібка.
Пастила з яблук, груш і вишні
- яблука – 500 грамів;
- груші – 300 грамів;
- вишня – 300 грамів;
- цукровий пісок – 3 столові ложки.
Фрукти і ягоди необхідно подрібнити в блендері, відкинути на друшляк, щоб стік сік, потім змішати масу з цукром і поставити сушити.
Пастила з яблук і бананів
- яблука – 500 грамів;
- банан – 2 штуки;
- цукровий пісок – 3 столові ложки.
В цьому відео ви побачите, як готувати пастилу зі свіжих яблук:
Як зберігати домашню пастилу
Заготовку можна тримати в основному відділенні холодильника 1 місяць. А якщо хочете продовжити термін зберігання – покладіть пастилу в морозильну камеру.