Домашня пастила з сливи з горіхами – як зробити сливову пастилу в домашніх умовах.

Якщо хочете заготовити корисні і смачні ласощі, які днем з вогнем не знайдеш в сучасних магазинах, то домашня пастила з сливи Вам підійде якнайкраще. Наш домашній рецепт передбачає ще й використання горіхів, що покращує не тільки смак, але і збільшує корисні властивості пастили.

Як зробити пастилу зі слив в домашніх умовах.

Зливи

Приготування пастили почнемо з того, що необхідно взяти дуже стиглі сливи і акуратно дістати з них кісточки.

Зважити очищені плоди і на кожен їх кілограм відважити 100 г цукру.

Скласти часточки в каструлю, пересипати цукром і додати води – 50 мл на 1 кг слив.

Варити сливи до їх повного розм’якшення. Якщо половинки зварилися не сильно, то їх бажано розім’яти великою дерев’яною ложкою.

Готову розварену сливову масу викласти тонким шаром на харчову фольгу, змащену будь-яким рослинним, яке не має запаху, маслом. Деко з пюре поставити на сонце, щоб маса підсохла до еластичності і почала відділятися від фольги.

Тепер саме час сливову пастилу посипати крупним цукром або подрібненими горіхами, а потім згорнути її рулетом.

Приготування такого сливового рулету займе всього-то кілька днів, зате зберігатися він може кілька років. Зберігання такої заготовки з сливи зовсім просте. Складати домашню пастилу рекомендується в картонні упаковки від печива або цукерок. Пам’ятайте, що Ваші відгуки і Ваші рецепти важливі для нас. Чекаємо їх дуже!