Домашня пастила з граната

Домашня пастила з граната

Багато хто любить гранати, але через велику кількість дрібного насіння і бризкаючого на всі боки соку, його вживання стає вкрай проблематичним. У всякому разі, щоб нагодувати дитину таким корисним гранатом, потрібно витратити чимало сил на подальше прибирання. Але з граната можна зробити пастилу і позбавити себе від мук.

Насправді, пастила з граната робиться дуже легко і просто. Можна купити готовий сік, або вичавити його самостійно за допомогою преса для видавлювання апельсинового соку, або скористатися соковижималкою.

пастила з граната

Потім сік потрібно процідити і перелити в каструлю. Додайте цукор, з розрахунку 200 грам цукру на 1 літр соку і починайте уварювати до стану дуже густого сиропу.

пастила з граната

Перевірити готовність сиропу просто – капніть краплю сиропу на блюдечко і нахиліть. Сироп повинен стікати дуже повільно, а то і зовсім стояти на місці.

пастила з граната

Такий сироп можна використовувати для десертів, або продовжимо готувати пастилу.

пастила з граната

Як і будь-яку іншу пастилу, яку готують з соків, гранатову пастилу краще сушити на свіжому повітрі або в електросушарці. Тут не можна поспішати і прискорювати сушіння за допомогою духовки. Пастила може вийде каламутною або ламкою.

Змастіть лоток для пастили електросушарки рослинною олією, вилийте гранатовий сироп тонким шаром (не більше 0,5 см).

Сушити гранатову пастилу потрібно при температурі +55 градусів протягом 8 годин. Час від часу перевіряйте ступінь висихання пастили зубочисткою.

пастила з граната

Готова пастила з граната виходить дуже тонкою і еластичною. Її можна використовувати як млинець і загортати в неї інші солодощі, або просто, як самостійний десерт.

пастила з граната

Джезерье з граната

Це східні солодощі, дуже смачні, корисні, але дуже калорійні. Це треба враховувати тим, хто сидить на дієті, або стежить за своєю вагою.

Готуються вони так само як і перший варіант, але лише з тією відмінністю, що в сироп додаються горіхи. Це може бути мигдаль, фісташки, арахіс, або інші горіхи. Зрозуміло, вони повинні бути підготовлені належним чином, тобто очищені, підсмажені, і дрібно покришені.

Варіантів наповнювача для джезерье дуже багато, і можна використовувати кокосову стружку, насіння кунжуту, мак, в загальному, що завгодно, лише б це було смачно, і це можна було б сушити в електросушарці.

пастила з граната

Найбільше труднощів викликає приготування сиропу з граната. Тому, дивіться відео, як швидко добути сік з граната і як зварити сироп: