Домашня ковбаса гарячого копчення – як зробити смачну ковбасу гарячого копчення.

Такий натуральний продукт, як домашня ковбаса гарячого копчення, доведеться до столу в кожній родині. Запашна, апетитна, без будь-яких добавок, вона – справжній делікатес. Готується ця ковбаска всього-то пару годин, а зберігається – місяцями.

Як робити ковбасу гарячого копчення в домашніх умовах.

Підготовлене м’ясо відправте в м’ясорубку. Додайте у фарш кістковий бульйон: для 10 кг фаршу потрібно 1 л бульйону. Для того, щоб начинка вийшла особливо соковитою і м’якою, не погано близько 200 мл бульйону замінити горілкою. Сіль і перець покладіть виходячи зі свого смаку. Потім, наповніть кишки фаршем. Наповнюйте нещільно. Проколювати оболонку для видалення повітря не потрібно.

Коптять ковбасу на інтенсивному жарі до 3 годин. Пам’ятайте, що потрібно стежити, щоб вона не згоріла. До кінця копчення сильний жар прибирають і, нарешті, підкладають у вогонь гілки ялівцю. Саме вони додадуть вашій ковбасці неповторний аромат і смак. Дайте їй “відпочити” і відправте провітрюватися. Можна і на горище. У прохолоді і на протязі ковбаса зберігається до півроку.

Запас приготовленої власними руками ковбаси гарячого копчення виручить при будь-яких ситуаціях: коли раптом з’являться гості, коли потрібно відзначити сімейне торжество або свято. А може бути, просто захочеться поласувати запашною, смачною, своїми руками приготовленою ковбаскою.

Дивіться також відео: Копчення домашньої ковбаси. Готуємо на дачі.