Магазинну ікру з кабачків на смак, напевно, знають і люблять усі. Я пропоную господаркам свій простий спосіб приготування в мультиварці. Кабачкова ікра в мультиварці виходить така ж смачна як магазинна. Цей чудовий, простий рецепт сподобається вам настільки, що ви більше ніколи не повернетеся до покупних варіантів кабачкової ікри.
Інгредієнти: Кабачки, Морква, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Цукор, Червоний перець мелений, Чорний перець мелений
А зробити таким способом заготовки на зиму зможе навіть господиня, яка раніше ніколи не стикалася з консервацією. Кабачкова ікра в мультиварці виходить натуральною з мінімальним вмістом жирів.
Отже, що ж нам знадобиться для приготування простої домашньої заготовки з швидкою стерилізацією банок.
Продукти:
- 4 середні кабачки;
- 1 велика цибулина або 2 невеликі;
- 1-2 середні моркви;
- 3 ст. ложки томатної пасти;
- 1 ч.л. цукру;
- 2 ст.л рослинної олії;
- сіль за смаком;
- червоний перець за смаком;
- чорний перець за смаком.
Інвентар:
- мультиварка;
- м’ясорубка або занурювальний блендер (переважно останній);
- 2-3 банки по 0,5 л з кришками для закочування або закрутки.
Як зробити кабачкову ікру в мультиварці
Приготування кабачкової ікри починаємо з того, що зазначені в рецепті овочі миємо й чистимо. Якщо кабачки молоді, то від шкірки їх очищати не потрібно. Але у мене кабачки були трохи зіпсовані, тому я очистила.
Після того, як ми все помили і почистили, потрібно овочі нарізати шматочками. Я нарізала моркву тонкими пластинами або кружечками, цибулю – півкільцями, як видно на цьому фото.
Кабачки нарізала кубиком, але можна і кільцями.
Всі овочі потрібно помістити в чашу мультиварки, присипавши сіллю. В такому стані овочі повинні простояти хвилин 20, щоб дати трохи соку. Ніякої води, ніяких неприємних виколупувань насіння нам не потрібно. Після того, як кабачки «заплачуть», нам потрібно влити олію, додати томатну пасту і цукор, включити мультиварку на режим тушкування на 2 години із закритою кришкою.
Періодично, раз в 10-15 хвилин не забуваємо помішувати овочі.
Увага: кабачок віддасть дуже багато рідини. Тому, навіть якщо вам спочатку здається, що овочі можуть пригоріти – запасіться терпінням і не додавайте додаткову рідину. Пройде зовсім небагато часу і кабачки дадуть стільки рідини, що тушкування відбуватиметься у власному соку.
Коли овочі потушкуються, спробуйте їх на сіль і цукор, додайте за смаком перець. Якщо рідини занадто багато, продовжте тушкування при відкритій кришці мультиварки ще 5-10 хвилин, щоб випарувати зайву рідину. Потім, не чекаючи охолодження, подрібніть овочі занурювальним блендером прямо в чаші мультиварки або двічі пропустіть тушковані овочі через м’ясорубку.
Подрібнені до пюреподібного стану овочі поверніть в мультиварку і прогрійте ще пару хвилин в режимі тушкування.
Тим часом, підготуйте банки і кришки до них. Я цю процедуру роблю просто. Кришки занурюю в каструльку з водою і кип’ячу пару хвилин. У кожну з банок наливаю по 50-60 грам води і кладу їх на обертовий піддон мікрохвильовки. В мою мікрохвильовку входить відразу три півлітрових банки, а ви орієнтуйтеся за обсягами вашої печі. Включаємо мікрохвильовку на максимальну потужність на 2-3 хвилини, поки вода з банок не випарується.
Все інше за стандартною схемою – дістали з мікрохвильовки банку, заповнили її гарячої ікрою прямо з мультиварки, закрили прокипяченной кришкою і закатали дідівським способом. Усе!
Красива і яскрава, смачна і корисна кабачкова ікра в мікрохвильовці зварена готова до зимівлі.
Взимку вона буде радувати вас кожен день як в будні, так і за святковим столом. Особливо рекомендується вживати її з шматочком чорного хліба і вареним яйцем. Неодмінно спробуйте заготовити на зиму домашню кабачкову ікру в мультиварці без стерилізації банок з готовим продуктом.