У нашій родині оцет дуже вже не люблять вживати при приготуванні заготовок на зиму. Тому, доводиться вишукувати рецепти без додавання цього, не зовсім корисного, інгредієнта. Запропонований мною рецепт дозволяє зробити ікру з кабачків без оцту. Крім цього очевидного плюса, в цьому рецепті я знайшла ще одну важливу річ яку шукала. Кабачкова ікра на смак і вигляд виходить як магазинна, але зробити її можна легко і просто в домашніх умовах. Мій простий рецепт з покроково зробленими фото добре описує та ілюструє приготування. Ну що ж, до роботи!
Інгредієнти: Кабачки, Морква, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Часник
Для приготування домашньої кабачкової ікри нам знадобляться такі інгредієнти:
- 2-3 середніх кабачка;
- 2 моркви;
- 3-4 цибулини;
- 3-4 зубчики часнику;
- 3-4 столові ложки томатної пасти;
- рослинна олія для обсмажування.
Як зробити кабачкову ікру на зиму без оцту
Починаючи приготування заготовки, всі інгредієнти потрібно ретельно помити і почистити. Якщо використовуються молоді кабачки, то насіння можна не виймати, це заощадить час, а на смак не вплине.
Кабачки потрібно нарізати кубиками.
Лук можна порізати великими шматочками – так буде швидше.
Морквину можна натерти на крупній тертці, або як я, нарізати шматочками. Дивіться самі і робіть так, як зручно саме вам.
У добре розігріту сковороду налийте трохи рослинної олії і злегка обсмажте цибулю і моркву. Я обсмажую кожний овоч окремо, бо час обсмажування у них різний. Також окремо, злегка обсмажую всі кабачки. Не варто сильно їх зажарювати, у нас же швидка ікра, та й в цьому немає необхідності, головне, що б кабачки стали м’якими.
Всі обсмажені інгредієнти для кабачкової ікри треба скласти у велику каструлю, посолити та поперчити.
Далі, томимо на повільному вогні 50 хвилин, часто помішуючи. По закінченню 50 хвилинного тушкування, треба додати дрібно нарізаний часник і томатну пасту. І знову гарненько все проварюємо хвилин 10.
Що б наша ікра стала як в магазині – оксамитова і однорідна – її потрібно збити занурювальним блендаром.
Після цієї процедури, потрібно обов’язково ще раз проварити заготовку, інакше, банки з нашою ікрою швидкого приготування зіпсуються та стояти взимку не будуть.
Поки наша кабачкова ікра варилася, потрібно було помити і простерилізувати банки. Мені зручно це робити в духовці, економиться багато часу, а нам же потрібно швидко закатати ікру. ?
Розкладаємо кабачкову ікру по чистим банкам і закриваємо простерилізованими кришками.
Все, наша домашня кабачкова ікра без оцту готова до зберігання. Потрібно дочекатися поки вона охолоне і прибрати в прохолодне місце, де вона і буде зберігатися.
З даної кількості інгредієнтів виходить приблизно 5-6 баночок по 0,7 літра. Так що, сміливо можна брати подвійну порцію продуктів, що я і зробила.
Приготована за цим рецептом ікра з кабачків чудово зберігається всю зиму. А як же смачно дістати баночку і з’їсти зі свіжим хлібом … Приємного апетиту. ?