Домашня кабачкова ікра без оцту як в магазині

Домашня кабачкова ікра без оцту як в магазині

У нашій родині оцет дуже вже не люблять вживати при приготуванні заготовок на зиму. Тому, доводиться вишукувати рецепти без додавання цього, не зовсім корисного, інгредієнта. Запропонований мною рецепт дозволяє зробити ікру з кабачків без оцту. Крім цього очевидного плюса, в цьому рецепті я знайшла ще одну важливу річ яку шукала. Кабачкова ікра на смак і вигляд виходить як магазинна, але зробити її можна легко і просто в домашніх умовах. Мій простий рецепт з покроково зробленими фото добре описує та ілюструє приготування. Ну що ж, до роботи!

Для приготування домашньої кабачкової ікри нам знадобляться такі інгредієнти:

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

  • 2-3 середніх кабачка;
  • 2 моркви;
  • 3-4 цибулини;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 3-4 столові ложки томатної пасти;
  • рослинна олія для обсмажування.

Як зробити кабачкову ікру на зиму без оцту

Починаючи приготування заготовки, всі інгредієнти потрібно ретельно помити і почистити. Якщо використовуються молоді кабачки, то насіння можна не виймати, це заощадить час, а на смак не вплине.

Кабачки потрібно нарізати кубиками.

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

Лук можна порізати великими шматочками – так буде швидше.

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

Морквину можна натерти на крупній тертці, або як я, нарізати шматочками. Дивіться самі і робіть так, як зручно саме вам.

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

У добре розігріту сковороду налийте трохи рослинної олії і злегка обсмажте цибулю і моркву. Я обсмажую кожний овоч окремо, бо час обсмажування у них різний. Також окремо, злегка обсмажую всі кабачки. Не варто сильно їх зажарювати, у нас же швидка ікра, та й в цьому немає необхідності, головне, що б кабачки стали м’якими.

Всі обсмажені інгредієнти для кабачкової ікри треба скласти у велику каструлю, посолити та поперчити.

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

Далі, томимо на повільному вогні 50 хвилин, часто помішуючи. По закінченню 50 хвилинного тушкування, треба додати дрібно нарізаний часник і томатну пасту. І знову гарненько все проварюємо хвилин 10.

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

Що б наша ікра стала як в магазині – оксамитова і однорідна – її потрібно збити занурювальним блендаром.

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

Після цієї процедури, потрібно обов’язково ще раз проварити заготовку, інакше, банки з нашою ікрою швидкого приготування зіпсуються та стояти взимку не будуть.

Поки наша кабачкова ікра варилася, потрібно було помити і простерилізувати банки. Мені зручно це робити в духовці, економиться багато часу, а нам же потрібно швидко закатати ікру. ?

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

Розкладаємо кабачкову ікру по чистим банкам і закриваємо простерилізованими кришками.

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

Все, наша домашня кабачкова ікра без оцту готова до зберігання. Потрібно дочекатися поки вона охолоне і прибрати в прохолодне місце, де вона і буде зберігатися.

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

З даної кількості інгредієнтів виходить приблизно 5-6 баночок по 0,7 літра. Так що, сміливо можна брати подвійну порцію продуктів, що я і зробила.

Кабачкова ікра без оцту як в магазині

Приготована за цим рецептом ікра з кабачків чудово зберігається всю зиму. А як же смачно дістати баночку і з’їсти зі свіжим хлібом … Приємного апетиту. ?