Домашня ікра з помідорів і цибулі – рецепт як приготувати ікру з томатів на зиму.

За цим рецептом ікра з помідорів виходить особливо корисною, так як теплова обробка томатів відбувається в духовці. У нас в родині така заготовка вважається найсмачнішою. Цей рецепт ікри з помідор відрізняється відсутністю додаткової кислоти при консервації, що позитивно відбивається на роботі шлунка.

Як приготувати ікру з помідорів на зиму.

помідори

Томати промити, обсушити і розкласти на деко.

Запікаємо до м’якості і переробляємо в ікру. Для цього використовуємо сито, м’ясорубку або блендер. Томатну суміш цукруємо, солимо і перчимо на власний смак.

Цибулю порубати і обсмажити в олії до придбання красивого золотистого кольору.

З’єднуємо томатну масу і прожарену цибулю. Гарненько перемішуємо.

Кладемо лавровий лист.

Кріп і петрушку ріжемо і теж додаємо в заготовку.

Розміщуємо на плиту і доводимо до кипіння.

Після п’ятихвилинного кипіння розкладаємо в скляний посуд, заповнюючи його гарячою заготівлею доверху.

Залишилося закатати і укутати.

Зберігається така домашня ікра з помідорів і цибулі краще в льосі, але можна і в холодильнику або на балконі.

Взимку смачна ікра з томатів порадує Вас і Ваших близьких насиченим смаком, яскравим красивим кольором і наповнить вітамінами, так необхідними нам взимку.