За цим рецептом ікра з помідорів виходить особливо корисною, так як теплова обробка томатів відбувається в духовці. У нас в родині така заготовка вважається найсмачнішою. Цей рецепт ікри з помідор відрізняється відсутністю додаткової кислоти при консервації, що позитивно відбивається на роботі шлунка.
Інгредієнти: Кріп, Лавровий лист, Петрушка, Помідори, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля, Цукор, Чорний перець мелений
Як приготувати ікру з помідорів на зиму.
Томати промити, обсушити і розкласти на деко.
Запікаємо до м’якості і переробляємо в ікру. Для цього використовуємо сито, м’ясорубку або блендер. Томатну суміш цукруємо, солимо і перчимо на власний смак.
Цибулю порубати і обсмажити в олії до придбання красивого золотистого кольору.
З’єднуємо томатну масу і прожарену цибулю. Гарненько перемішуємо.
Кладемо лавровий лист.
Кріп і петрушку ріжемо і теж додаємо в заготовку.
Розміщуємо на плиту і доводимо до кипіння.
Після п’ятихвилинного кипіння розкладаємо в скляний посуд, заповнюючи його гарячою заготівлею доверху.
Залишилося закатати і укутати.
Зберігається така домашня ікра з помідорів і цибулі краще в льосі, але можна і в холодильнику або на балконі.
Взимку смачна ікра з томатів порадує Вас і Ваших близьких насиченим смаком, яскравим красивим кольором і наповнить вітамінами, так необхідними нам взимку.