Літо балує нас великою кількістю овочів, особливо кабачків. На початок липня ми вже відвідали і ніжні скибочки, підсмажені в клярі, і рагу, приготовлене з ніжної м’якоті цього овоча, і запікали в духовці, і оладки смажили, і робили заготовки на зиму. Зазвичай, під кінець літа, кабачок вже досить приїдається, але продовжує зростати на наших городах. Огородники, навіть, просто роздають його друзям, знайомим і сусідам. Як що і у вас так багато кабачків, то пропоную зробити на зиму ще і цей простий рецепт ікри з кабачків. Така домашня кабачкова ікра не тільки проста в приготуванні (готується без стерилізації), але і за складом інгредієнтів, що до неї входять. Про те, як готувати цю смачну заготовку на зиму я із задоволенням розповідаю в своєму рецепті з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Аджика, Кабачки, Морква, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Солодкий перець, Томатна паста, Цибуля, Цукор, Часник
Складові:
- кабачки – 3 кг;
- морква – 1,5 кг;
- ріпчаста цибуля – 0,5 кг;
- перець солодкий – 2 шт.;
- часник – 5-7 зубчиків;
- томатна паста – 3 ст. ложки;
- аджика – 1 ч. ложка;
- оцет 9% – 1,5 ст. ложки;
- рослинна олія – 0,5 склянки;
- цукровий пісок – 2 ст. ложки;
- сіль – 2 ст. ложки.
Як приготувати кабачкову ікру в домашніх умовах
Головний інгредієнт заготовки очищаємо від товстої шкірки, насіння і споліскуємо холодною водою. Свіжу моркву, просто, ретельно миємо. Перець очищаємо від насіння, а цибулю і часник від лушпиння.
Олію виливаємо в глибоку сковороду або казанок і, дочекавшись коли воно нагріється, починаємо закладати нарізані овочі. Для їх подрібнення найкраще використовувати кухонний комбайн або блендер, але, можна скористатися і звичайною теркою. Першою відправимо до олії моркву, вона надає гарний та насичений колір кабачковій ікрі.
Трохи обсмажуємо її додамо цибулю, часник і дрібно нашаткований солодкий перець. Саме він робить смак ікри оригінальним.
Поки все це тушкується протягом 8 хвилин, потрібно дрібно перемолоти кабачок і відправити до овочів.
Додамо ще аджику, томатну пасту і чверть склянки води. Не забудемо і про сіль і цукор. Все ретельно перемішуємо і залишаємо тушкуватись хвилин на 40.
Не забувайте помішувати кабачкову ікру під час приготування. Адже нам не потрібно, щоб вона не пригоріла. Коли час приготування спливе, потрібно додати оцет і залишити ікру на малому вогні ще на 10 хвилин.
Гарячу заготовку розкладаємо по підготовлених заздалегідь банках, перевертаємо догори дном і укутуємо, щоб ікра з кабачків повільно остигала.
Думаю, що кожна господиня погодиться, що смачна домашня кабачкова ікра – відмінна страва, яке піде взимку на ура як з улюбленим гарніром, так і просто з хлібом.
Ну і, звичайно ж, відео-рецепт. Смачна кабачкова ікра з ютуба від популярного кулінарного каналу Natasha Parkhomenko.