Домашня ікра з гарбуза на зиму – незвичайний рецепт заготовки з гарбуза з яблуками.

Ікру можна готувати з різних овочів. Наприклад, з гарбуза. Пропонуємо вам дуже простий та смачний рецепт приготування ікри з гарбуза та яблук.

Як приготувати ікру з гарбуза з яблуками

гарбуз

Для приготування необхідно взяти:

  • яблука (кислі) – 0,5 кілограма;
  • гарбуз (очищений) – 600 грамів;
  • цукор – 175 грамів;
  • цибуля – 200 грамів;
  • коріандр – 1 чайна ложка;
  • кориця, імбир – по дрібці;
  • лимон – 1 штука.

З лимона вам потрібна буде тільки цедра. Обережно зріжте її та натріть на тертці.

Гарбуз поріжте на середні шматочки, яблука – почистіть і також поріжте.

Далі наріжте цибулю невеликими шматочкам та обсмажте її до золотої скоринки. Потім додайте спеції, гарбуз, цедру, яблука, посоліть та поцукруйте.

Далі готуйте ікру на маленькому вогні протягом 20-ти хвилин. Яблука мають перетворитися на пюре, а гарбуз також розм’якнути, але лишитися трошки твердішим, ніж вони.

Після цього треба витяги цедру, а ікру скласти в банки, закатати та поставити в темне прохолодне приміщення. Підійде льох, комора чи навіть кухонна шафа.

Така ікра може бути цікавим соусом до різних страв. А ще, її можна просто намастити на хліб і з’їсти в якості перекусу.