Ікру можна готувати з різних овочів. Наприклад, з гарбуза. Пропонуємо вам дуже простий та смачний рецепт приготування ікри з гарбуза та яблук.
Інгредієнти: Гарбуз, Імбир, Кориця, Коріандр, Лимон, Цукор, Яблука
Як приготувати ікру з гарбуза з яблуками
Для приготування необхідно взяти:
- яблука (кислі) – 0,5 кілограма;
- гарбуз (очищений) – 600 грамів;
- цукор – 175 грамів;
- цибуля – 200 грамів;
- коріандр – 1 чайна ложка;
- кориця, імбир – по дрібці;
- лимон – 1 штука.
З лимона вам потрібна буде тільки цедра. Обережно зріжте її та натріть на тертці.
Гарбуз поріжте на середні шматочки, яблука – почистіть і також поріжте.
Далі наріжте цибулю невеликими шматочкам та обсмажте її до золотої скоринки. Потім додайте спеції, гарбуз, цедру, яблука, посоліть та поцукруйте.
Далі готуйте ікру на маленькому вогні протягом 20-ти хвилин. Яблука мають перетворитися на пюре, а гарбуз також розм’якнути, але лишитися трошки твердішим, ніж вони.
Після цього треба витяги цедру, а ікру скласти в банки, закатати та поставити в темне прохолодне приміщення. Підійде льох, комора чи навіть кухонна шафа.
Така ікра може бути цікавим соусом до різних страв. А ще, її можна просто намастити на хліб і з’їсти в якості перекусу.