Домашня хріновина з часником і помідорами – смачна гостра закуска на зиму або як приготувати хріновину без варіння.

Хріновина – це блюдо, яке прийшло на наш стіл з холодною Сибіру. По суті – це гостра базова заготовка, яку можна урізноманітнити на свій смак або вживати в чистому вигляді. Сибіряки, наприклад, люблять її змішувати з густою сметаною або майонезом і їсти з гарячими пельменями. Ви теж можете спробувати і такий варіант.

Домашня чортівня з часником і помідорами

Як зробити хріновину на зиму без варіння.

Для гострої сибірської заготовки візьміть 3 кілограми томатів, 250 грамів свіжого кореня хрону і 250 грамів очищених зубчиків часнику.

Помідори наріжте часточками, хрін – шматочками, часник залиште як є.

Перекрутіть всі складові хріновини через м’ясорубку, ретельно перемішайте суміш і вилийте в банку з щільною кришкою.

Банку з гострою заготівлею поставте на нижню полицю холодильника і «забудьте» про неї на тиждень.

Через сім днів, коли хріновина настоїться і всі смаки в ній перемішаються, можете її дегустувати. За смаком додайте в базову заготовку солі, будь-якого меленого перцю, оцту і цукру. Замість двох останніх інгредієнтів можете в хріновину покласти натерте на тертці яблуко сорту “Антонівка”. Якщо не хочете збагачувати продукт сторонніми смаками, то тільки підсоліть. Для хріновини можете брати помідори будь якої зрілості, навіть зелені. Але стежте, щоб хоч третя їх частина була досить стиглою.

Така закуска з хрону відмінно зберігається в холодильнику і не вимагає герметичного закачування.

Домашня чортівня з часником і помідорами

Приготування хріновини в домашніх умовах у великій кількості, дає можливість взимку відокремити трохи заготовки в окрему банку і збагачувати її кожен раз різними смаками перед самою подачею на стіл.

Ще дивіться відео рецепт приготування смачної хріновини від “Маринчині Творинки”.