Домашня “Хріновина” – як приготувати хріновину з помідорами і часником без варіння в домашніх умовах.

Гостра, що аж скажена «хріновина» відома нам по різним рецептам, та головна складова завжди одна – це корінь хрону. Сама назва говорить сама за себе, – така гостренька, що аж лаятись хочеться. І любителів цієї оригінальної приправи типу «аджики» багато. Такий незабутній смак з часниковим ароматом отримується внаслідок відсутності продуктів з тепловою обробкою. А зберігається ця закуска так довго завдяки наявності великої кількості кореня хрону. Він не піддається атакам плісняви. До того ж хрін додають при маринуванні інших овочів, тому що він знаменитий своїми консервуючими властивостями. Приготування і рецепт «хріновини»  легкий та доступний для розуміння усім господиням.

Як робити “хріновину” в домашніх умовах.

Інгредієнти для заготовк з “хріновиною”

  • стиглі помідори – 1 кг,
  • корінь хрону – 60 грам (плюс 40 грам, якщо любите надто гостре),
  • часник 60 грам,
  • сіль – 3 чайних ложки,
  • цукор – 1 чайна ложка.

Помийте помідори та видаліть хвостики. Поріжте кожен плід скибочками та складіть у миску чи іншу ємність.

Хрін та часник почистіть та помийте та всипте у каструлю.

Ці три продукти тепер перекрутіть на м’ясорубці  чи гарно подрібніть на іншому кухонному обладнанні. Є думка, що на електричній м’ясорубці жорсткий корінь хрону перемелеться найкраще. Бо саме вона пристосована для перемелювання твердих продуктів.

У подрібнену масу треба висипати сіль та цукор. Потім перемішайте ретельно.

Тепер оцініть закуску на смак. Тут можна додати ще гостроти, якщо на ваш розсуд вона ще не сильно пече. Якщо – так, намеліть ще ті додаткові 40 грамів хрону.

Після того, як будете частенько заготовлювати домашню “хріновину”, то ви й не захочете магазинної. А нащо? Там, крім хрону, додають консерванти й оцет, який не сприймається усіма людьми. Не користуйтеся магазинною заготовкою – вона годиться лише для соціального буфету. А ось домашня приправа з хріном – завжди запашна, свіженька та з унікальним смаком.

Помелену заготовку порозсипайте у чисті й сухі баночки. Тримайте “хріновіну” у холодильнику. Краще її спожити за 2-3 тижні від того дня, як приготували. Бо, як ви пам’ятаєте, ця приправа, приготована без варіння. Усі корисні речовини добре зберігаються свіжими, а її оригінальний смак буде вас радувати саме на протязі цього часу.

Також перегляньте пізнавальне відео про готування “хріновини горлодер”. І по такому рецепту теж можете швидко приготувати пекучу закуску з хріном.