Запропонована аджика з кабачків, помідорів і перцю дуже смачна та має ніжну структуру. Під час їжі відчуття гостроти приходить поступово, по висхідній. Така кабачкова ікра готується без великих витрат часу і сил, якщо у вас живе на кухонній поличці є електром’ясорубка. 🙂 Якщо такого агрегату у вас немає, то доведеться трохи повозитися, але рецепт того вартий. Домашня аджика з кабачків буде прекрасним гострим доповненням до смаженої картоплі, м’яса або каш взимку. Покроково оформлений фото-рецепт допоможе уникнути помилок в процесі приготування.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гіркий перець, Кабачки, Морква, Сіль, Соняшникова олія, Томатна паста, Цибуля, Часник, Чорний перець мелений
Продукти, що потрібні нам для приготування з розрахунку на 1 кг кабачків:
- кабачки 1 кг;
- гіркий перець 1 шт.;
- морква 2 шт.;
- цибуля 4 шт.;
- болгарський перець 5-6 шт.;
- часник 2 головки;
- томатна паста 4 столові ложки або томатний сік 300 мл;
- соняшникова олія 50 гр;
- сіль і мелений чорний перець на ваш смак.
Як зробити аджику з кабачків на зиму
Всі, зазначені поштучно, овочі беремо середнього розміру. Гостроту заготовку можете збільшити чи зменшити кількість використаного у процесі приготування гострого перцю.
Починаючи готувати, овочі потрібно помити, почистити, нарізати цибулю, а моркву, перець та кабачки подрібнити на м’ясорубці.
У глибокому казані або сковороді нагріти олію, покласти туди подрібнені овочі. Тушкувати 20 хвилин, пару раз перемішавши. Додати сіль, чорний перець, роздавлений часник. Томатну пасту розвести водою, вилити на овочі, розмішати і тушкувати ще 5-7 хвилин. Якщо у вас томатний сік, то його виливаємо в овочеву масу не розводячи водою.
Розкласти готову заготовку в простерилізовані банки, закриваємо їх кришками та ставимо охолоджуватися під ковдру.
Ця гостра аджика з кабачків трохи відрізняється від традиційної, але за смаком може з нею конкурувати на рівних.
Таку заготовку з кабачків позитивно оцінять всі любителі гостренького. Приготуйте на пробу кілька баночок до цієї зими і гарантовано захочете на наступний рік заготовити більше.